Lart

Nuk është uji! Cila pije është më e mira për hidratim?

Kur jeni të dehidratuar gjëja e parë që bëni është të shkoni te frigoriferi dhe të merrni ujë. Po, është e vërtetë! Uji është një pije që ju vjen në ndihmë, mirëpo a e dini se ka një lëng tjetër që është më hidratuese se uji?

Ai është qumështi. Referuar studimeve, qumështi u zbulua të jetë edhe më hidratues se uji i thjeshtë, sepse përmban laktozë, disa proteina dhe pak yndyrë, të cilat të gjitha ndihmojnë në ngadalësimin e zbrazjes së lëngjeve nga stomaku dhe për të mbajtur hidratimin për një periudhë më të gjatë.

Qumështi gjithashtu ka natrium, i cili vepron si një sfungjer dhe mban ujin në trup, që përkthehet në më pak urinë të prodhuar.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me