Lart

Organizata Botërore e Shëndetësisë rrezikon të falimentoj për shkak të mungesës së fondeve

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) është zhytur në një mungesë fondesh që tashmë po pengon operacionet, tha eksperti i saj i lartë i urgjencës të martën.

Mike Ryan, duke vënë në dukje thirrjen e OBSH-së në shkurt për 1.96 miliardë dollarë për përgjigjen e saj pandemike këtë vit, i tha asamblesë vjetore: “Mungesa e financimit prej më shumë se 70% kur merren parasysh vetëm fondet, e ka lënë organizatën në rrezik real të afërt për të qenë e paaftë për të mbështetur funksionet kryesore për përparësitë urgjente”.

“Ky nënfinancim dhe caktimi i fondeve rrezikon të paralizojë aftësinë e OBSH-së për të siguruar mbështetje të shpejtë dhe fleksibile për vendet dhe tashmë po sjell pasoja për operacionet aktuale”, tha ai, shkruan Reuters.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me