Lart

Përdorimi i përditshëm i aspirinës rrit rrezikun për gjakderdhje të brendshme, thonë ekspertët

Njerëzit e moshës 60 vjeç e lart, nuk duhet të marrin aspirinë çdo ditë për të parandaluar sulmet në zemër dhe goditje në tru, për shkak se rrisin rrezikun për gjakderdhje të brendshme, sipas rekomandimeve të reja nga ShBA.

“Përdorimi i përditshëm i aspirinës mund të ndihmojë në parandalimin e sulmeve në tru dhe goditje në tru te disa njerëz, por gjithashtu mund të shkaktojë dëme potencialisht serioze, të tilla si gjakderdhja e brendshme”, tha anëtari i grupit të punës, Dr. Tha John Wong në një deklaratë për shtyp.

“Është e rëndësishme që njerëzit që janë 40 deri në 59 vjeç dhe nuk kanë histori të sëmundjeve të zemrës të kenë një bisedë me mjekun e tyre për të vendosur së bashku nëse fillimi i marrjes së aspirinës është i duhuri për ta”, tha Wong, shefi i vendimmarrjes klinike në Qendrën Mjekësore Tufts në Boston.

Task forca është një panel i pavarur, vullnetar, i ekspertëve kombëtarë në parandalimin dhe mjekësinë e bazuar në dëshmi që bën rekomandime në lidhje me shqyrtimin e sëmundjeve, shërbimet e këshillimit dhe mjekimin parandalues, përcjell Klankosova.tv

Sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru janë ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në Shtetet e Bashkuara, duke përbërë rreth një të tretën, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me