Lart

Mësoni si të Përgatisni në Shtëpi Dezinfektuesin e Duarve

Në këto kohë shtë shumë e vështirë të gjendet një dezinfektues duarsh,por edhe nëse gjendet shitet më një çmim më të lartë.

Sipas “News1“, Kjo ka ardhur nga alarmi për koronavirusin, i cili është shumë pranë nesh, ku së fundmi janë konfirmur dy raste në Maqedoni dhe Greqi.

Higjena personale është gjëja bazike për shëndetin tonë.

pergatisni ne shtepi dezinfektuesin e duarve

Në pamundësi për të gjetur dezinfektuesin e duarve, ju mund ta krijoni atë edhe vetë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka bërë publike një recetë shumë të thjeshtë se si ta krijoni xhelin dizefektues të duarve në shtëpi.

Për ta përgatitur ju duhet një enë e pastruar mirë, por mund të përdorni dhe shiringa dhe produktet e mëposhtme:

  • Alkool për likerin, e gjeni në supermarket dhe që e përdorni për të bërë pijet
  • 3% peroksid hidrogjeni, ujë i oksigjenuar që keni në shtëpi
  • Glicerina, nëse nuk e keni atë në shtëpi, shkoni te farmacisti.
  • Merrni një enë të pastër ku shënohet niveli i litrave dhe derdhni 833 ml alkool.
  • Pastaj, me një shiringë, merrni 42 ml peroksid hidrogjeni dhe shtojeni në alkool dhe përziejeni.
  • Tani arrin pjesa më e ndërlikuar: duhet të shtoni 15 ml glicerinë, e cila është shumë e dendur dhe për këtë arsye do t’ju bëjë të zemëroheni pak, por mos e humbni durimin.
  • Në këtë pikë përzijeni mirë dhe shtoni ujë të zier për të arritur vëllimin e përgjithshëm të një litri.
  • Masën e xhelit të krijur mund ta fusni në shishe më të vogla dhe ta përdorni herë pas here.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Koronavirusi dhe Industria Ushqimore: Si duhet të Përgaditen Restaurantet, Kuzhinat, dhe Fabrikat Ushqimore

Sa Shpesh duhet të Pastroheni

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com