Lart

Pesë mënyra për ta mbajtur shtëpinë ngrohtë gjatë dimrit pa shpenzuar energji

Me gjithë çfarë po ndodh, gjëja e fundit që do të donit është një faturë më e lartë energjie

Nga ana tjetër ditët e ftohta janë në prag dhe kemi nevojë për një shtëpi të ngrohtë. A mund ta bëjmë këtë duke kursyer në të njëjtën kohë?

1.Dyshemenë mbulojeni me tapete.

Shtëpia në dimër duket më e plotë dhe më e ngrohtë nëse shtroni tapetet. Duke “u veshur” krijon ambient më të ngrohtë duke reduktuar nevojën për kondicioner në çdo orë.

2. Vendosni qeska plastike tek dritaret

E kemi fjalën për këto lloj qesesh, që nuk e lënë të ftohtin të deportojë njësoj përmes dritareve. Gjithçka duhet të bëni është t’i ngjisni me një lloj spray në dritare.

3. Vishini tubat për të ndaluar ngrirjen e tyre

Nëse temperaturat ulen, duhet të merrni masa të tilla para se të jetë vonë. Tubacionet e ngrira mund të shkaktojnë shumë probleme dhe askush s’do t’i donte pasi i ftohti i dimrit, mjafton!

4. Aktivitet

Lëvizni! Luani, kërceni, ushtrohuni, bëni dashuri, por mos lejoni të ftohtin t’ju pushtojë.

5. Kujdes me dietën

Konsumoni vakte të ngrohta: mos ndani supën, por sigurisht mos harroni gështenjat dhe verën

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me