Lart

Pilates: Përfitimet Dhe më Shumë

 

Nxirrni pajisjet tua të palestrës dhe përgatituni të bëni një seri lëvizjesh që do të stabilizojnë dhe forcojnë thelbin tuaj. Ushtrimet bëhen zakonisht në një renditje specifike, njëra pas tjetrës. Lëvizjet kanë emra, si “100,” Criss-Cross “,” Elephant “dhe” Swan”. Lëvizjet mund të duken të thjeshta, por ato marrin shumë saktësi dhe kontroll.

Ju mund të bëni Pilates në një dyshek ushtrimi, ose në një klasë ose në shtëpi, duke përdorur YouTube. Ose mund të shkoni në një palestër ose studio që ka pajisje speciale, një klasë ose një trainer i cili mund t’ju mbikëqyrë.

Klasat e Pilates zakonisht marrin 45 minuta deri në një orë, por ju mund të bëni më pak lëvizje në më pak kohë. Do të përfitoni muskuj më të fortë, dhe do të fitoni fleksibilitet. Gjithashtu mund të keni sjellje më të mira dhe sens më të mirë.

Planifikoni të bëni këtë stërvitje disa ditë në javë, përveç kardio, pasi Pilates nuk është aerobik.

Niveli i Intensitetit: Mesatar

Kërkon përkushtim, por nuk është lloji i stërvitjes që gjithmonë punon në djersë. Ka të bëjë me përqendrimin dhe frymëmarrjen. Por ju patjetër do ta ndjeni në muskujt tuaj gjatë çdo stërvitje.

Lloji

Fleksibiliteti: Po. Ushtrimet në stërvitje në Pilates do të rritin fleksibilitetin dhe lëvizshmërinë e përbashkët.

Aerobik: Jo. Kjo nuk është një stërvitje kardio.

Forca: Po. Kjo stërvitje do t’i bëjë muskujt tuaj më të fortë. Do të përdorni peshën tuaj trupore në vend të peshave.

Çfarë tjetër duhet të dini

Shpenzimet: Ju mund ta bëni Pilates në shtëpi duke u udhëzuar nga një video në YouTube. Ose mund të shkoni në një klasë Pilates. Presin të paguajnë 50 $ ose më shumë për një seancë private ose $ 10 – $ 30 për një seancë në grup.

Mirë për fillestarët? Po. Mund të filloni me ushtrime themelore, pastaj të provoni lëvizje të avancuara ndërsa bëheni më të mirë. Nëse po filloni, vendosni një orë mësimi në klasë ose private, në mënyrë që një instruktor të mund të vëzhgojë formën tuaj për të ndihmuar në parandalimin e një dëmtimi.

Në ambiente të jashtme: Jo. Pritet që të shkoni në palestër ose të jeni në një dhomë me një TV për këtë stërvitje.

Në shtëpi: Po. Nxirrni pajisjet tuaj dhe shtypni “luaj” në player për një stërvitje të përshtatshme në shtëpi.

 Pajisjet e kërkuara? Po, do t’ju duhet një rrogoz. Disa palestra kanë makina speciale për Pilates, të quajtur Reformer. Ju mund të merrni një version të modifikuar për shtëpinë tuaj, por ju ndoshta nuk keni nevojë për të.

Nëse jeni duke kërkuar të forconi barkun, si dhe të mbani një qëndrim të mirë, atëherë Pilates është për ju. Gjithashtu ka një lidhje të fortë mendje / trup, kështu që mund të dëshironi nëse shijoni joga, por keni nevojë për një stërvitje më të fortë thelbësore.

Pilates është i shkëlqyeshëm për forcimin dhe tonifikimin me fokus thelbin tuaj dhe për rritjen e fleksibilitetit tuaj. Meqenëse nuk është krijuar për të qenë një aktivitet aerobik, mos harroni kardio-n tuaj!

Fitnesi - Probleme.me

Përfitimet e stërvitjeve janë të pafundme, kur kryhen në mënyrë të sigurtë. Tek Probleme.me ju mund të gjeni artikuj se si të stërviteni në palestra si dhe ushtrime alternative. Nëse keni ndonjë sygjerim apo artikull për ta ndarë me ne, na kontaktoni në fitnesi@rilinde21.sg-host.com