Lart

Pilulat e Pfizer dhe Merck zvogëlojnë deri në 88% rrezikun e shtrimit në spital

Pilulat e Pfizer dhe Merck zvogëlojnë deri në  88%  rrezikun e shtrimit në spital ose vdekjes, të cilat janë miratuar për administrim urgjent nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) dhe brenda 15 ditëve pritet të miratohen nga BE-ja.

Në studim morën pjesë 1219 persona, dhe u konstatua se paxlovid uli rrezikun e shtrimit në spital ose vdekjes me 88% në pesë ditët e para pas fillimit të simptomave të Covid.

“Rekomandohet dhënia e gjashtë tabletave në ditë, tre në mëngjes dhe tre në mbrëmje për gjithsej 5 ditë. Dhe nuk duhet të kalojnë 5 ditë nga kohëzgjatja e marrjes së tij.

Efektet anësore më të shpeshta janë disleksia, diarreja, mialgjitë dhe hipertensioni. Gjithashtu, nuk duhet të merret gjatë shtatzënisë.

Lidhur me molnupiravir, pilula është e përshtatshme për pacientët mbi 18 vjeç.

“Rekomandohet të merren tetë pilula në ditë, katër në mëngjes dhe katër në mbrëmje  për pesë ditë. Në studim morën pjesë 1433 persona, shkalla e uljes së rrezikut të shtrimit në spital apo vdekjes në pesë ditët e para pas shfaqjes së simptomave të Covid-19, ishte 30%.-40%”.

Efektet kryesore anësore të saj janë diarre, nauze dhe marramendje.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me