Lart

Pse Nutricionistët Vazhdojnë të Vendosin Dietat Mesdhetare DASH në Krye të Listës së Tyre

  • Dietat mesdhetare dhe DASH janë përsëri në krye të një liste vjetore të dietave më të mira.
  • Nutricionistët thonë se kjo sepse ata kanë themelet më të mira dhe janë ndër më të lehtat për tu ndjekur.
  • Ata këshillojnë njerëzit që përpiqen të ushqehen më shëndetshëm të jenë fleksibël me dietën e tyre të preferuar dhe të përpiqen të mos ndryshojnë shumë gjëra në të njëjtën kohë.

Dieta mesdhetare është renditur e para në dietat më të mira të përgjithshme për të katërtin vit radhazi me dietën DASH që vjen afër së dyti.

“Këto dieta janë renditur aq lart, sepse ato jo vetëm që kanë më shumë të dhëna pas tyre, por të dhënat janë të forta,” Kristin Kirkpatrick, MS, RDN, autori i “Skinny Liver”.

“Ata të dy janë studiuar mirë dhe janë provuar se përmirësojnë rezultatet shëndetësore në popullata të zgjedhura”, shtoi Caroline West Passerrello, MS, RDN, LDN, CLT, një zëdhënëse e Akademisë së të Ushqyerit dhe Dietetikës.

“Ata janë sigurisht ndër stilet më të hulumtuara dhe të mbështetura shkencërisht për të ngrënë, i cili luan një rol të madh,” Andy De Santis, RD, një specialist i humbjes së peshës.

“Ka studime të pafundme në këtë pikë që demonstrojnë përfitimet shëndetësore si të dietës DASH dhe Med në drejtim të zvogëlimit të rrezikut nga të gjitha llojet e rezultateve negative të shëndetit si lloje të caktuara të kancerit, sëmundjeve të zemrës dhe diabetit,” shtoi ai.

Shpërndaj
Storie - Probleme.me