Lart

Publikohet studimi: Ilaçi kundër Covid përgjysmon shtrimet në spital dhe vdekjet

Një kompani farmaceutike ka deklaruar se ka prodhuar një pilulë kundër Covid, e cila përgjysmon shtrimet në spital dhe numrin e pacientëve që ndërrojnë jetë.

Rezultatet e kërkimeve janë shpallur sot dhe nëse miratohet, ilaçi i bërë nga firma amerikane Merck dhe Ridgeback Biotherapeutics do të ishte ilaçi i parë oral që është efektiv kundër Covid-19.

Sipas The Guardian, nëse ky medikament do të lejohet të përdoret do të ketë një përparim në luftën kundër Covid.

Kompania në një deklaratë ka bërë me dije se do të aplikonte për autorizim të përdorimit emergjent të ilaçit në SHBA brenda dy javëve të ardhshme dhe do të kërkonte miratimin në disa vende të tjera.Gjatë kërkimeve ilaçi është përdorur tek qindra pacientë të rritur dhe ka pasur rezultate.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me