Lart

Rahovec, vihet në funksion aparati i mamografisë i cili shërben për ta identifikuar dhe diagnostifikuar me kohë kancerin e gjirit

Komuna e Rahovecit dhe Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare “Fahredin Hoti” në Rahovec, kanë vënë në funksion aparatin e mamografisë, i cili shërben për ta identifikuar dhe diagnostifikuar me kohë kancerin e gjirit.

Saranda Sallteku, Drejtoreshë e Drejtorisë për Shëndetësi dhe Përkujdesje Soociale eshte shprehur se aparati i mamografit vlerësohet të jetë një prej aseteve më me rëndësi për mjekësinë primare, sidomos në aspektin shëndetësor, në parandalimin me kohë të sëmundjes së kancerit të gjirit.

“Komuna e Rahovecit me një investim si ky, ka investuar direkt në shëndetin e grave-nënave si shtyllë kryesore e familjes dhe mirëqenies së saj. Të gjitha gratë që duan dhe u rekomandohet nga mjeku përkatës mamografia, luten të bëjnë paraprakisht terminet në QKMF “Fahredin Hoti”. Së bashku për shëndetin e mirë të gruas”, ka thënë drejtoresha Sallteku.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me