Lart

Ja se sa Gjatë jeton Koronavirusi në Rroba

Me përhapjen e COVID-19, të gjithë po marrin masat paraprake shtesë, duke përfshirë sipërfaqe sanitizuese, larjen e duarve për 20 sekonda dhe shmangien e vendeve të mbushura me njerëz. Por, ka edhe një gjë tjetër që nuk duhet ta lini pas dore kur bëhet fjalë për pastrimin: rrobat tuaja.

sa gjate jeton koronavirusi rroba

Ekspertët tani po thonë që koronavirusi mund të jetojë me veshje të paktën disa orë ose deri në disa ditë. Ndërsa koronavirusi zgjatë më gjatë në sipërfaqe të forta, jo poroze si çeliku, virusi sigurisht mund të vazhdojë të jetoj në sipërfaqe të buta si veshje dhe batanije.

Për të shmangur përhapjen e koronavirusit, CDC rekomandon ndryshimin e veshjeve të jashtme posa të hyni në shtëpinë tuaj dhe këshillon që t’i vendoni menjëherë në lavanderi.

Nëse po merrni me rrobat e ndyra nga dikush që tashmë është infektuar me koronavirus, vishni dorëza të disponieshme, dezinfektoni çdo sipërfaqe me të cilën veshjet kanë rënë në kontakt dhe lani duart tuaja tërësisht për 20 sekonda pas prekjes së rrobave.

E huazuar.

Ju rekomandojmë edhe këta artikuj:

Mbase jeni Shëruar nga Koronavirusi, por që nuk e keni Ditur: Këto janë Tetë Shenjat

Koronavirusi: Cfarë Ndodh Pasi të Shëroheni?

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com