Lart

Shenja në lëkurën tuaj që tregon një reaksion alergjik ndaj paracetamolit

Paracetamoli funksionon ndryshe në varësi të asaj që nuk shkon me trupin. Në rastin e një dëmtimi, ai bllokon sinjalet në tru që i tregojnë trupit se ka dhimbje.

Ndërkohë, gjatë temperaturës, paracetamoli synon zonat e trurit që rregullojnë temperaturën e trupit. Ilaçi kundër dhimbjeve mund të përdoret për të gjitha llojet e gjendjeve, duke përfshirë dhimbjet e shpinës, dhimbjet e kokës, migrenën dhe dhimbjet e stomakut.Megjithatë, si të gjitha barnat, ka disa efekte anësore, megjithëse të rralla, për marrjen e paracetamolit.

Disa prej tyre janë të menaxhueshme, të tjera kërkojnë praninë e menjëhershme të mjekut. Një nga këto është lëkura që kthehet në të verdhë të zbehtë; kjo njihet edhe si verdhëza. Nëse kjo ndodh, kontaktoni menjëherë një mjek.

Ky nuk është i vetmi efekt anësor që duhet të rezultojë në një thirrje te një profesionist mjekësor. Nëse frymëmarrja është e vështirë, në mënyrë të parregullt e shpejtë ose e ngadaltë, ose e cekët, duhet të konsultoheni me një mjek.NHS rekomandon që duhet kërkuar edhe trajtim urgjent nëse përjetohet një reaksion serioz alergjik. Një reaksion alergjik ndaj paracetamolit mund të vijë në formën e një skuqjeje të lëkurës me “lëkurë të kruar, të kuqe, të fryrë ose me flluska”.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me