Lart

Shenjat që tregojnë se një person është xheloz për ju

Kurdoherë që trajtoheni ashpër nga dikush tjetër, mos e merrni aq personalisht. Ata thjesht mund të jenë xhelozë për ty. Sigurisht, nuk mund t’i kënaqni të gjithë që takoni.

Jo të gjithë njerëzit që hasni në jetën e përditshme do t’ju pëlqejnë. Ky është vetëm një fakt dhe ka shumë pak gjëra që mund të bësh për këtë. Natyrisht, ju mund të përpiqeni të vendosni këmbën tuaj më të mirë përpara në mënyrë që t’ua bëni më të lehtë njerëzve të tjerë t’ju pëlqejnë.

Xhelozia është një emocion kaq i fortë dhe i fuqishëm. Mund t’i shtyjë njerëzit të bëjnë shumë gjëra të çmendura dhe të ndiejnë shumë emocione të paarsyeshme. Ka momente në jetë ku do të grumbulloni sukses të rëndësishëm ose të fitoni lavdinë dhe famën e duhur. Gjatë këtyre momenteve, njerëzit që ju duan dhe kujdesen për ju me siguri do t’ju gëzojnë. Sidoqoftë, do të ketë edhe njerëz të caktuar që do të bëhen xhelozë ndaj jush. Kjo pritet. Kjo është pjesë e çmimit që duhet të paguani për suksesin.

Megjithatë, nuk është vetëm suksesi i përgjithshëm për të cilin njerëzit mund të bëhen xhelozë. Ndonjëherë, edhe diçka aq e parëndësishme mund të jetë një pikë nxitëse për xhelozinë e një personi tjetër. A keni menduar ndonjëherë nëse dikush është bërë xheloz për pamjen tuaj? Epo, ndalo të pyesësh. Ekzistojnë disa mënyra të veçanta përmes të cilave mund të dalloni nëse një person është xheloz për mënyrën se si dukeni apo jo. Duhet të keni kujdes për ato sinjale.

Tetë shenja që tregojnë se dikush është xheloz për ju:

Ata fillojnë të kopjojnë stilin tuaj të veshjes

Ju ndoshta jeni të njohur me klishenë e vjetër se imitimi është forma më e mirë e lajkave. Epo, kjo sigurisht që qëndron këtu. Sidoqoftë, ky nuk është lloji i lajkave që do të dëshironit. Ndonjëherë, kur një person është xheloz për ju, ata do të përpiqen të duken si ju edhe kur nuk do të ishte nevojshme që ta bënin këtë.

Ata minimizojnë sa mirë dukeni

Çfarë bëni kur një dritë që shkëlqen shumë del para fytyrës tuaj? Do të përpiqesh ta zbehësh, apo jo? Kjo është ajo që ky person përpiqet të bëjë me ju. Ata ju shohin të shkëlqeni dhe kështu ata do të përpiqen të minimizojnë shkëlqimin tuaj. Është shumë e thjeshtë. Për ta, ju jeni dielli dhe ata po përpiqen të bllokojnë rrezet tuaja.

Ata u tregojnë njerëzve të tjerë që ju nuk dukeni mirë

Sigurisht, ata do të përpiqeshin të bindnin njerëzit e tjerë që ju nuk dukeni shumë mirë. Ata do të përpiqen t’ju bëjnë të besoni se nuk jeni aq të mirë duke bindur të tjerët për atë besim. Ata e bëjnë këtë duke shpresuar që të gjitha bisedat dhe zhurmat e jashtme do të zvogëlojnë çdo besim ose vetëvlerësim që mund të keni për veten tuaj.

Ata përpiqen të përkrahin vetveten e tyre

Një taktikë tjetër e zakonshme që ata do të përdorin është ngritja e vetvetes. Ata do të përpiqen t’ju bindin ju dhe të tjerët se ata janë shumë më të mirë se ju. Ndonjëherë, ata do ta bëjnë këtë duke gënjyer ose duke ekzagjeruar aspektet më të mira të vetvetes. Sidoqoftë, mund të jetë e lehtë t’i shohësh këto gënjeshtra dhe ekzagjerime kur shikon me vëmendje.

Ata gjejnë mënyra për t’ju poshtëruar

Besimi do të jetë gjithmonë një nga aspektet më tërheqëse të karakterit të një personi. Disa njerëz nuk janë të mirë në kuptimin konvencional. Sidoqoftë, për shkak të vetëbesimit, ata mund të bëhen shumë të dashur. Pra, nëse dikush është xheloz për pamjen tuaj të bukur, ata do të përpiqen të shkatërrojnë besimin tuaj për t’ju bërë të dukeni më pak tërheqës.

Ata përpiqen t’ju japin këshilla të këqija

Sigurisht, ka njerëz të këqij që do të ishin të interesuar të të rrëzonin. Ata do të përpiqen ta bëjnë këtë duke ju çuar në një drejtim tjetër. Për shembull, ata do t’ju thonë të bëni një prerje të caktuar që nuk ju duket mirë ose të blini një fustan që nuk ju përshtatet.

Ata do të veprojnë në mënyrë konkurruese me ju

Konkurrenca është gjithmonë një shkak kryesor i xhelozisë. Ndodh gjithashtu të jetë një tregues kryesor. Kurdoherë që dikush po përpiqet të veprojë me konkurrencë sa herë që është pranë jush, kjo mund të ndodh sepse ndihet i kërcënuar nga ju. Dhe kur ata ndihen të kërcënuar nga ju, ata pranojnë pjesët më të mira të personalitetit tuaj dhe janë xhelozë për to.

Ata do t’ju urrejnë pa ndonjë arsye tjetër përveç xhelozisë

Së fundmi, ata do të hedhin urrejtje në rrugën tuaj për asnjë arsye të qartë përveç faktit se ata janë xhelozë për mënyrën se si ju dukeni.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me