Lart

Shmangni goditjet në tru dhe kancerin, duke eliminuar kripën nga ushqimi

Një mjek rus, Alexander Myasnikov, shpjegoi se marrja e tepërt e kripës mund të shkaktojë kàncèr dhe goditjè në tru.

Edhe sipas asaj që tha Myasnikov:” Sasia e lejuar ditore për konsum është vetëm 5 gram, ndërsa konsumon 12 gram kripë tryeze, dhe njerëzit që vuajnë nga sëmundja e presionit të gjakut dhe janë mbi 50 vjeç duhet të konsumojnë 2.5 gram kripë në ditë”.

Myasnikov gjithashtu theksoi se zakonet e përditshme të konsumit të kripës paraqesin pasoja të pariparueshme, duke thënë: “Konsumi i tepërt i kripës çon në kancer dhe goditje në tru”, dhe se duke zvogëluar konsumin ditor të kripës, kemi më pak të ngjarë të zhvillojmë tumore dhe këshilloi mjekun që të qëndroni sa më shumë larg kripës dhe zvogëloni konsumin e saj ditor.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me