Lart

CNN: Kjo është Shpërndarja e Saktë e Koronavirusit Nëpër Botë

Koronavirusi, i cili për herë të parë ka shpërthyer në Kinë, dhe tani është përhapur në të gjithë botën, ka bërë që shumë shtete të botës të shpallin situatë emergjente.

Ekspertët shëndetësorë, janë mobilizuar në vetëdijesimin e njerëzve që t’i shtojnë masat parandaluese dhe mbrojtëse, për ta shmangur përhapjen e mëtejmë të këtij virusi.

Virusi tani i quajtur COVID-19, mund të transmetohet me anë të kontaktit të drejtpërdrejt me persona të infektuar, përmes kollitjes apo teshtitjes.

Raportimet e fundit tregojnë se janë regjistruar mbi 80.5000 persona të infektuar si dhe 3.000 të tjerë të vdekur si pasojë e tij.

shperndarja sakte koronavirusit bote

Lista e mëposhtme e publikuar nga CNN, tregon numrin e saktë të personave të infektuar, si dhe vendet në të cilat është përhapur virusi:

1. Afghanistan (1 rast)

2. Algjeri (12 raste)

3. Andorra (1 rast)

4. Argjentina (2 raste)

5. Armenia (1 rast)

6. Australia (59 raste, 2 vdekje)

7. Austria (41 raste)

8. Bahrain (49 raste)

9. Bjellorusi (6 raste)

10. Belgjikë (50 raste)

11. Butan (1 rast)

12. Bosnje (1 rast)

13. Brazil (8 raste)

14. Kil (2 rast)

15. Kamboxhia (1 rast)

16. Kanadë (37 raste)

17. Kroaci (6 raste)

18. Çeki (12 raste)

19. Danimarkë (3 raste)

20. Republika Domenikane (2 raste)

21. Ekuadori (13 raste)

22. Egjipt (3 raste)

23. Estoni (1 rast)

24. Finlandë (3 raste)

25. Francë (423 raste, 7 vdekje)

26. Gjeorgji (1 rast)

27. Gjermani (349 raste)

28. Gjibraltar (1 rast)

29. Greqi (31 raste)

30. Hong Kong (103 raste, 2 vdekje)

31. Hungari (1 rast)

32. Islandë (26 raste)

33. Indi (31 raste)

34. Indonezi (2 raste)

35. Iran (3,513 raste, 107 vdekje)

36. Irak (38 raste, 2 vdekje)

37. Irlandë (13 raste)

38. Izrael (17 raste)

39. Itali (3,858 raste, 148 vdekje)

40. Japoni (1,045 raste, 12 vdekje)

41. Jordani (1 rast)

42. Kuvajt (58 raste)

43. Latvi (1 rast)

44. Lebanon (13 raste)

45. Lituani (1 rast)

46. Luksemburg (1 rast)

47. Makao (10 raste)

48. Malajzi (50 raste)

49. Meksikë (5 raste)

50. Monako (1 rast)

51. Marok (16 raste)

52. Nepal (1 rast)

53. Holanda (82 raste)

54. Zelanda e Re (4 raste)

55. Nigeri (1 rast)

56. Maqedoni (1 rast)

57. Norvegji (15 raste)

58. Oman (16 raste)

59. Pakistan (6 raste)

60. Palestinë (7 raste)

61. Filipine (3 raste, 1 vdekje)

62. Poloni (1 rast)

63. Portugali (8 raste)

64. Qatar (7 raste)

65. Rumani (3 raste)

66. Rusi (7 raste)

67. San Marino (1 rast)

68. Arabi Saudite (5 raste)

69. Senegal (2 raste)

70. Singapor (117 raste)

71. Slloveni (1 rast)

72. Kore Jugore (6,593 raste, 42 vdekje)

73. Spanjë (263 raste, 5 vdekje)

74. Shri Lanka (1 rast)

75. Afrika Jugore (1 rast)

76. Suedi (52 raste)

77. Zvicër (18 raste, 1 vdekje)

78. Tajvan (44 raste, 1 vdekje)

79. Tajlandë (48 raste, 1 vdekje)

80. Tunizi (1 rast)

81. Ukrainë (1 rast)

82. Emiratet e Bashkuara Arabe (27 raste)

83. Britani e Madhe (116 raste, 1 vdekje)

84. ShBA (228 raste, 14 vdekje)

85. Vietnam (16 raste)

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Koronavirusi dhe Industria Ushqimore: Si duhet të Përgaditen Restaurantet, Kuzhinat, dhe Fabrikat Ushqimore

Njohuritë Bazike dhe Masat Mbrojtëse për Koronavirus COVID-19

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com