Lart

Si ti Mbroni Sytë Nga Teknologjia?

Si ti Mbroni Sytë Nga Teknologjia

Ne përdorim shumë lloje të pajisjeve elektronike çdo ditë si telefonat mobil, televizorët dhe kompjuterët. Kjo mund të çojë në probleme të syrit pasi sytë tuaj janë të ekspozuar ndaj ekraneve dixhitale për periudha të gjata.

Hapat që mund të përpiqeni të ruani shëndetin e syve tuaj dhe të zvogëloni tendosjen dixhitale të syve përfshijnë:

1) Bë ni një test gjithëpërfshirës të syve

Instituti Kombëtar i Sigurisë dhe Shëndetit në Punë thotë se njerëzit që përdorin kompjuterin duhet të kontrollojnë sytë para se të fillojnë të përdorin kompjuterin. Ata duhet ta bëjnë këtë çdo vit transmeton Gazeta Shneta. Ë shtë gjithashtu e rëndësishme t’i tregoni mjekut tuaj të syrit se sa shpesh punoni në kompjuter.

2)  Përdorni ndriçimin e duhur

Dritat e tepërta të ndritshme mund të shkaktojnë tendosje të syve. Kështu që kur jeni në kompjuter, ndriçimi i ambientit të makinës duhet të jetë gjysmë i ndritshëm sesa shkëlqimi i dritave që gjenden në zyrën tuaj.

Ju gjithashtu mund ta poziciononi monitorin tuaj në mënyrë që të mos gjendeni para ose pas dritares. Disa njerëz gjithashtu ndjehen më mirë kur shmangin dritat fluoreshente që janë sipër tyre. Pra, në vend të kësaj, ju mund të përdorni një llambë dyshemeje në zyrën tuaj që jep ndriçim indirekte inkandeshente ose halogjen.

3) Rregullimi i cilësimeve të ekranit tuaj

Rregullimi do të ndihmojë në uljen e lodhjes dhe tendosjen e syve. Madhësia dhe kontrasti i tekstit: kur lexoni një dokument të gjatë, provoni të rregulloni kontrastin dhe madhësinë e tekstit në një mënyrë të rehatshme.

Temperatura e ngjyrave: duhet të konsideroni gjithashtu uljen e temperaturës së ngjyrave. Bërja e kësaj do të ulë emetimin e sasive të mëdha të dritës blu dhe është e rehatshme për shikimin afatgjatë.

4)  Ushtroni sytë

Përqendrimi ndaj një  punë  në  pajisje është një lloj tjetër i tendosjes së syve. Për të zvogëluar këtë gjendje, mund të shikoni larg nga kompjuteri çdo 20 minuta dhe të përqendroheni në një objekt tjetër.

Kjo relakson muskujt e syrit tuaj dhe ul lodhjen. Ju gjithashtu mund të provoni të shikoni në një objekt shumë larg dhe pastaj të shikoni diçka të ngushtë për 10 sekonda. Bëni këtë të paktën dhjetë herë.

E Huazuar.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com