Lart

Simptoma e kancerit të mushkërive mund të shfaqet në dorë dhe krah!

Jo kruajtje, por dy sëmundje që nuk do t’i dallonit kurrë!

Kanceri i mushkërive është një nga format më agresive të kancerit dhe mjekët e quajnë gjithashtu një vrasës të heshtur, sepse shpesh nuk jep simptoma të qarta derisa të bëhet tepër vonë.

Simptomat e kancerit të mushkërive mund të lidhen me frymëmarrjen – gulçim, kollë dhe simptoma të tjera të frymëmarrjes – por ka edhe simptoma të papritura që shfaqen në shpatull ose në krah!

Ekspertët thonë se simptomat e kancerit të mushkërive janë mpirje ose dobësi në shpatull.

Kjo ndodh sepse tumori, nëse është në pjesën e sipërme të mushkërive, shtyp nervat dhe enët e gjakut që të çojnë në krah.

Një tjetër simptomë është ënjtja e gishtave, kur majat e gishtave fryhen për shkak të mungesës së oksigjenit.

Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, sigurohuni që të bisedoni me një mjek.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me