Lart

Simptomat e kancerit: Tri ndryshime të mëdha mund të sinjalizojnë rrezikun për sëmundjen vdekjeprurëse

Kanceri është një sëmundje shumë e zakonshme që prek një në çdo dy njerëz gjatë gjithë jetës së tyre.

Sidoqoftë, mund të jetë e vështirë të dihet nëse jeni në rrezik të gjendjes.

Përjetimi i ndonjërit prej këtyre tre ndryshimeve mund të jetë shenjë kryesore për të mos u injoruar.

Humbje peshe

Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, humbja e pashpjegueshme e peshës shpesh është simptoma e parë e dukshme e kancerit të ezofagut, pankreasit, stomakut dhe mushkërive. Kanceret e tjerë, të tilla si kanceri i vezoreve, ka më shumë të ngjarë të shkaktojnë humbje peshe kur një tumor rritet mjaft i madh për të shtypur në stomak.

Faqja shëndetësore shtoi: “Në fakt, 40 për qind e njerëzve thonë se kishin humbje peshe të pashpjegueshme kur u diagnostikuan për herë të parë me kancer. Humbja e peshës e lidhur me kancerin mund të jetë e ndryshme nga llojet e tjera të humbjes së peshës”.

Ndryshimet në pamjen e një nishani

Shenja e parë e melanomës është shpesh një nishan i ri ose një ndryshim në pamjen e një nishani ekzistues. Nishanet normale janë përgjithësisht të rrumbullakëta ose ovale, me një buzë të lëmuar dhe zakonisht jo më të madhe se 6 milimetra në diametër, tha NHS.

Organi kombëtar i shëndetit shtoi: “Por madhësia nuk është një shenjë e sigurt e melanomës. Një nishan i shëndetshëm mund të jetë më i madh se 6 milimetër në diametër, dhe një nishan kanceroz mund të jetë më i vogël se ky”.

Ndryshimet në zakonet e tualetit

Zakonet e zorrëve mund të ndryshojnë nga personi në person. Kjo përfshin sa shpesh keni një lëvizje të zorrëve, kontrollin kur keni një lëvizje të zorrëve dhe qëndrueshmërinë dhe ngjyrën e lëvizjes së zorrëve.Ndërsa disa ndryshime të lëvizjes së zorrëve mund të përfaqësojnë infeksione të përkohshme, të tjerët mund të tregojnë më shumë arsye për shqetësim dhe mund të jenë shenja e parë e kancerit. Urinimi i shpeshtë, gjaku në urinë, jashtëqitja e dobët, e ndërprerë ose dëshira për të urinuar gjatë natës janë shenja të hershme të kancerit të prostatës.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me