Lart

Studiuesit Konstatojnë se Yoga Përmirëson Dukshëm Ankthin

Udhëhequr nga studiuesit në NYU Grossman School of Medicine, një studim i ri zbuloi se joga ishte dukshëm më efektive për çrregullimin e ankthit të përgjithësuar sesa arsimi standard për menaxhimin e stresit, por jo efektive si terapia njohëse e sjelljes (CBT), forma standarde e artë e terapisë së strukturuar të bisedës që i ndihmon pacientët të identifikojnë mendimin negativ për përgjigje më të mira ndaj sfidave.

“Çrregullimi i ankthit të përgjithësuar është një gjendje shumë e zakonshme, megjithatë shumë nuk janë të gatshëm ose të aftë të kenë qasje në trajtime të bazuara në prova”, thotë autori kryesor i studimit Naomi M. Simon, MD, profesor në Departamentin e Psikiatrisë në NYU Langone Health. “Gjetjet tona tregojnë se joga, e cila është e sigurt dhe e disponueshme gjerësisht, mund të përmirësojë simptomat për disa njerëz me këtë çrregullim dhe mund të jetë një mjet i vlefshëm në një plan të përgjithshëm trajtimi.”

Studimi përfshiu një protokoll të bazuar në prova për trajtimin CBT të çrregullimit të ankthit të përgjithësuar, duke përfshirë psikoedukimin, ndërhyrjet njohëse (të përqendruara në identifikimin dhe përshtatjen e mendimeve dhe shqetësimeve të gabuara) dhe teknikat e relaksimit të muskujve.

Yoga Kundalini përfshinte qëndrime fizike, teknika të frymëmarrjes, ushtrime relaksimi, teori yoga dhe praktikë meditimi / ndërgjegjësimi.

Grupi i kontrollit të arsimit për menaxhimin e stresit mori leksione në lidhje me efektet fiziologjike, psikologjike dhe mjekësore të stresit, si dhe efektet antianksit të sjelljeve të jetës, të tilla si ulja e alkoolit dhe pirja e duhanit, dhe rëndësia e ushtrimeve dhe një diete të shëndetshme. Detyrat e shtëpisë konsistonin në dëgjimin e materialit arsimor për stresin, ushqimin dhe mënyrën e jetesës.

“Shumë njerëz tashmë kërkojnë ndërhyrje plotësuese dhe alternative, përfshirë yoga, për të trajtuar ankthin”, thotë Dr. Simon. “Ky studim sugjeron që të paktën afatshkurtër ka një vlerë të konsiderueshme për njerëzit me çrregullime të ankthit të përgjithësuar për t’i dhënë yogës një provë për të parë nëse funksionon për ta. Yoga tolerohet mirë, lehtësisht e arritshme dhe ka një numër përfitimesh shëndetësore. “

Shpërndaj
Fitnesi - Probleme.me

Përfitimet e stërvitjeve janë të pafundme, kur kryhen në mënyrë të sigurtë. Tek Probleme.me ju mund të gjeni artikuj se si të stërviteni në palestra si dhe ushtrime alternative. Nëse keni ndonjë sygjerim apo artikull për ta ndarë me ne, na kontaktoni në fitnesi@rilinde21.sg-host.com