Lart

Të Flesh më Pak se 6 Orë Gjumë Shkakton Dementia

Dementia është një sëmundje e trurit e cila ka të bëjë më humbjen e kujtesës, gjuhës apo dhe aftësive të tjera të menduarit.

Sipas këtij studimi personat më të rrezikuar janë ata në moshë të mesme.

“Gjumi është i rëndësishëm për funksionin normal të trurit dhe gjithashtu mendohet të jetë i rëndësishëm për pastrimin e proteinave toksike që grumbullohen nga truri“, tha Tara Spiers-Jones, e cila është zëvendës drejtore e Qendrës për Zbulimin e Shkencave të Trurit në Universitetin e Edinburg në Skoci.

Po ashtu nga ky studim u zbulua se përpos dementias, një gjumë jo i rehatshëm dhe mund të kontribuojë në akumulimin e proteinave të lidhura me Alzhaimer në tru.

Ajo çfarë duhet të bëni është të kontribuoni më shumë mbi cilësinë e  gjumit mundohuni të flini në  oraret më të zgjatura dhe po ashtu të krijoni një ambient më të këndshëm dhe po ashtu më të rehatshëm.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me