Lart

Të pakënaqurit përdorin trurin e tyre gabimisht: Këshillat nga terapistja e famshme do t’jua ndryshojnë jetën

Tregojini trurit tuaj atë që dëshironi

Terapistja britanike Marisa Pierre ua ka ndryshuar jetën shumë njerëzve në seancat dhe ligjëratat e saj.

Ajo beson se truri punon për të mirën e njeriut, ndërsa shumë njerëz punojnë kundër tij.

Marisa ka disa ide se si të ndryshoni qasjen tuaj ndaj jetës.

Truri gjithmonë bën atë që një person dëshiron

Truri bën gjëra shumë interesante për të mirën e njeriut.

– Së pari, truri bën gjithmonë atë që mendon se një person dëshiron.
– Së dyti, truri funksionon në favorin tonë duke u përpjekur të largojë dhimbjen dhe të na çojë drejt mirëqenies.
– Së treti, truri funksionon në bazë të fjalive dhe imazheve që i dërgojmë.
– Dhe së katërti, ai dëshiron që ne t’u përmbahemi gjërave që janë të njohura dhe të dashura për ne.

Pra, nëse shpesh thoni “Oh, nuk më pëlqen të shkoj në punë” ose “Unë e urrej që të shkoj në këtë ngjarje”, do t’i bëni të ditur trurit tuaj se vërtet nuk i dëshironi dhe truri juaj do të bëjë çdo gjë që t’ju pengojë – pra, mund t’ju dërgojë një ftohje ose diçka të ngjashme.

Duhet të thuash: “Po, do të jetë një ditë e vështirë në punë, por duhet ta bëj.” Roli i trurit tuaj është t’i rezistojë të gjitha gjërave që nuk ju përshtaten. Kur thoni “Unë e urrej familjen time, i urrej fëmijët e mi”, truri po kërkon një mënyrë për t’ju larguar prej tyre dhe ndoshta do ta bëjë këtë në një mënyrë që do t’ju bëjë të sëmurë.

Në vend të kësaj, thoni: “Po, është e vështirë me fëmijët, por unë i dua ata”; “Po, puna ime është e vështirë, por më pëlqen të kem një punë”. Atëherë truri juaj nuk ofron rezistencë.

Truri ka vetëm një qëllim

Problemi është se shumë njerëz mendojnë se truri punon për të na bërë të lumtur. Por jo, qëllimi i vetëm i trurit tuaj është t’ju mbajë gjallë.

Mund të duket qesharake, por ju mund ta mashtroni trurin tuaj duke i thënë fjalët e duhura. “E dua”, “E dua”, “E dua”. Kështu funksionojnë sportistët më të mirë. Ata nuk ankohen se duhet të ngrihen në tre të mëngjesit për të vrapuar ose për të ushtruar. Ata thonë: “Duhet ta bëj këtë sepse do të më bëjë një sportist të mirë”.

Ata e kuptojnë se truri ju shpërqendron nga ajo që nuk ju pëlqen dhe ju çon atje ku ju pëlqen. Nëse e lidhni dhimbjen me një situatë, ngjarje ose ndonjë gjë, truri juaj do të bëjë gjithçka për t’ju larguar nga ajo. Ju zgjidhni se çfarë ia atribuoni dhimbjen dhe çfarë kënaqësinë – truri juaj ju drejton drejt kënaqësisë.

Truri e do atë që është e njohur

Çdo gjë që themi dhe shohim krijon imazhe në kokën tonë që ndikojnë shumë në jetën tonë. Kur krijoni imazhe të këndshme dhe fjali pozitive në kokën tuaj – e gjithë jeta juaj ndryshon. Trurit i pëlqen ajo me të cilën është njohur – kështu që çdo gjë për të cilën përpiqeni bëni pozitive në kokën tuaj dhe do ta arrini lehtësisht.

Lavdëroni veten pa pushim sepse i vetmi person që do t’ju lavdërojë sa herë të keni nevojë, jeni vetëm ju. Kam bërë një punë të shkëlqyeshme, e dua atë që bëj, jam i shkëlqyeshëm në të. Miratoni këto fraza, bëjini të njohura në mendjen tuaj dhe truri juaj nuk do të funksionojë kundër jush.

Pra, për të përmbledhur rregullat më të rëndësishme:

Tregojini trurit tuaj atë që dëshironi.
Lidhni kënaqësinë me atë që bëni dhe dëshironi.
Lidhni çdo gjë negative me të panjohurën dhe lidhni gjithçka që ju kënaq me atë që është e njohur për trurin tuaj.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me