Lart

Ulja e Dëshirës Për Marrëdhie Seksuale:Shkaqet Dhe Trajtimi

Çfarë është epsh i ulët?

Epsh i ulët përshkruhet si interes i vogël për aktivitetin seksual.

Është e zakonshme të humbasësh interesin për seksin herë pas here, dhe nivelet e dëshirës seksuale ndryshojnë gjatë jetës. Normalshtë gjithashtu normale që interesi juaj të mos përputhet nganjëherë me partnerin tuaj.

Sidoqoftë, dëshira e ulët për një periudhë të gjatë kohore mund të shkaktojë shqetësim për disa njerëz. Ndonjëherë mund të jetë një tregues i një gjendje themelore shëndetësore.

Këtu janë disa shkaqe të mundshme të epshit të ulët te burrat.

Testosterone e ulëta

Testosteroni është një hormon i rëndësishëm mashkullor. Tek burrat, prodhohet kryesisht në testikujt.Testosteroni është përgjegjës për ndërtimin e muskujve dhe masës kockore, si dhe për stimulimin e prodhimit të spermës. Nivelet e testosteronit gjithashtu ndikojnë në aktivitetin tuaj seksual.

Nivelet normale të testosteronit do të ndryshojnë. Sidoqoftë, burrat e rritur konsiderohet se kanë testosteron të ulët, ose T të ulët, kur nivelet e tyre bien nën 300 nanogramë për decilitër (ng / dL). Kur nivelet e testosteronit ulen, dëshira juaj për seks gjithashtu zvogëlohet.

Medikamentet

Konsumimi i disa ilaçeve të caktuara mund të ulë nivelin e testosteronit, i cili nga ana tjetër mund të çojë deri në epsh të ulët. Për shembull, ilaçet e presionit të gjakut si frenuesit ACE dhe beta-bllokuesit mund të parandalojnë ereksionin.

Nëse jeni duke përjetuar efektet e testosteronit të ulët, bisedoni me mjekun tuaj. Ata mund t’ju këshillojnë të ndërroni ilaçet.

Depresioni

Depresioni ndryshon të gjitha pjesët e jetës së një personi. Njerëzit me depresion përjetojnë një mungesë interesi për aktivitetet që dikur i shihnin të këndshme, përfshirë seksin. Epshi  i ulët është gjithashtu një efekt anësor i disa antidepresantëve.

Bisedoni me mjekun tuaj nëse merrni antidepresantë dhe keni epsh të ulët. Ata mund të adresojnë efektet tuaja anësore duke rregulluar dozën tuaj ose duke ju kaluar në një ilaç tjetër. 

Sëmundjet kronike

Nese vuani nga sëmundjet kronike dhe nuk ndjeheni mirë,aktiviteti seksual ka mundësi të jetë më i vogël. Disa sëmundje, siç është kanceri, mund të ndikojë në zvogëlimin prodhimin të spermës.

Sëmundje të tjera kronike që mund të ndikojë në humbjen e epshit përfshijnë:

  •         diabeti tip 2
  •         obeziteti
  •         tension i lartë
  •         kolesterol i larte
  •         insuficienca kronike e mushkërive, zemrës, veshkave dhe mëlçisë

Nëse jeni duke përjetuar sëmundje kronike, bisedoni me partnerin tuaj për mënyrat për të qenë intim gjatë kësaj kohe. Ju gjithashtu mund të konsideroni të shihni një këshilltar martese ose terapist seksi për çështjet tuaja.

Stresi

Nëse jeni të hutuar nga situata ose përballeni me presionit të lartë, dëshira seksuale mund të ulet. Kjo për shkak se stresi mund të prishë nivelin e hormoneve. Arteriet tuaja mund të ngushtohen në kohë stresi. Kjo ngushtim kufizon rrjedhën e gjakut dhe shkakton potencialisht ED.

Një studim i botuar në Kërkime Shkencore dhe Ese mbështeti idenë se stresi ka një efekt të drejtpërdrejtë në problemet seksuale si burra ashtu edhe gra.

Një studim tjetër i veteranëve me çrregullimin e stresit post-traumatik (PTSD) zbuloi se çrregullimi i stresit rriti rrezikun e tyre për mosfunksionim seksual më shumë se trefish.

Stresi është i vështirë për tu shmangur. Problemet e marrëdhënies, divorci, përballja me vdekjen e një të dashur, shqetësimet financiare, një foshnjë e re ose një ambient i ngjeshur pune janë vetëm disa nga ngjarjet e jetës që mund të ndikojnë shumë në dëshirën për seks.

Teknikat e menaxhimit të stresit, si ushtrimet e frymëmarrjes, meditimi dhe biseda me një terapist, mund të ju ndihmojnë.

Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com