Lart

Vaksina e Pfizer të Mbron nga Covid-19 të Paktën Gjashtë Muaj

Vaksina kundër Covid-19 e zhvilluar nga Pfizer dhe BioNTech mbron nga virusi për të paktën gjashtë muaj dhe siguron mbrojtje të plotë nga varianti i parë i zbuluar në Afrikën e Jugut.

Kompanitë njoftuan të enjten se rezultate nga faza e tretë e provës së vaksinës së tyre, duke zbuluar se marrësit e dy dozave të vaksinës janë të mbrojtur për të paktën gjashtë muaj pas dozës së dytë.

 

Për më tepër, rezultatet tregojnë se vaksina është plotësisht efektive në variantin shqetësues që tani është lloji dominues në Afrikën e Jugut.Albert Bourla, kryetar dhe CEO i Pfizer, tha se të dhënat konfirmojnë efikasitetin e favorshëm dhe sigurinë e vaksinës si dhe na pozicionojnë që të paraqesim një Aplikim për Licencë Biologics në FDA të SHBA-së.

Vaksina e Pfizer aktualisht është aprovuar në SH.B.A. për përdorim emergjent.

 

Vaksina mbetet 91.3% efektive kundër Covid-19

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me