Lart

10 vetitë medicinale të kanellës

Kanella është një nga erëzat më të vjetra. Përmendet gjithashtu në Dhiatën e Vjetër, dhe shënime për të ekzistojnë në dorëshkrimet egjiptiane, greke dhe romake.

Në të kaluarën, kanella është përdorur gjerësisht si një ilaç natyral për shumë sëmundje dhe shkencëtarët modernë kanë vërtetuar efektet e saj të dobishme.

Emri i saj vjen nga emri hebre dhe arab amomon, që do të thotë barishte aromatike. Për shkak të vetive mjekësore dhe vlerësimit jashtëzakonisht të vlefshëm, ku dikur vlerësohej më shumë se ari, quhej edhe “kanella e artë”.

Është përdorur që në kohët e lashta në mjekësinë popullore të botëve të lashta dhe të dhëna që flasin në favor të tij janë gjetur në dorëshkrime greke, romake dhe egjiptiane. Ka një erë të hollë dhe të ëmbël, një shije pak pikante, por për këtë arsye është e ngrohtë dhe e këndshme.

Erëza e jetës

Në të kaluarën, kanella është përdorur gjerësisht si një ilaç natyral për shumë sëmundje dhe shkencëtarët kanë vërtetuar efektet e saj të dobishme. Kanella është konfirmuar se:

ndihmon me inflamacionet dhe infeksionet

frenon përhapjen e leukemisë dhe limfomës

lehtëson dispepsi

rregullon sasinë e sheqerit në gjak

ndihmon në humbjen e peshës

lehtëson dhimbjet reumatizmale

përmirëson aktivitetin e trurit

zvogëlon sasinë e kolesterolit të keq

largon infeksionet mykotike

lehtëson problemet menstruale

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com