Lart

5 ushqimet që përmirësojnë sistemin imunitar

Secili nga ne kemi njohuri se çfarë efekti ka sistemi imunitar në jetën e përditshme.

Nutristët pajtohen që ajo me të cilën ne ushqehemi luan një rol shumë të rëndësishëm për shëndetin tonë.

Çdo qelizë luan një rol të rëndësishëm dhe kërkojnë çelësin e nutricionit që të jetojnë dhe të punojnë në mënyrë të rregullt. Çelësi kryesorë është sistemi imunitar.

Pesë ushqimet e fuqishme qe ju ndihmojnë të keni një sistem imunitar më të mirë.

Hudhra

E njohur edhe si “ilaçi” më i fuqishëm natyrorë, hudhrat kanë fuqi në rritjen e sistemit imunitar dhe shërimin e shume sëmundjeve të ndryshme.

Çaji

Çaji është i mire për relaksimin e trupit dhe qetësimin e saj, ndihmon në rritjen e sistemit imunitar dhe parandalimin e sëmundjeve.

Portokalli

Një portokall ka vitaminën C, një antioksidant të fuqishëm. Vitamina C është ndër faktorët kryesorë për rritjen e sistemit imunitar.

Boronicat

Gjërat e mëdha mund të vijnë në forma të vogla. Boronicat janë të pasura me vitamina që rrisin sistemin imunitar. A to përmbajnë vitaminën C dhe vitaminën E.

Patatet e ëmbla

Janë të pasura me karoten, kimikal që u jep perimeve ngjyrën portokalli. Patatet e ëmbla janë çelësi kryesorë që luftojnë infeksionet.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com