Lart

Çfarë ndodh në trup nëse hamë të njëjtin ushqim çdo ditë

Një dietë e ekuilibruar është e nevojshme për trupin tonë, ai ka nevojë për ushqime të ndryshme me të gjitha lëndët ushqyese për të funksionuar siç duhet.

Por nëse hamë të njëjtat ose të paktën të njëjtin kombinim ushqimesh çdo ditë, është e dëmshme për shëndetin tonë. Pasojat e një diete të pabalancuar mund të jenë shkatërruese.

Këto gjëra ndodhin në trup kur hani të njëjtat gjëra çdo ditë

1. Ju rrisni rrezikun e sëmundjeve të ndryshme

Nëse hani në mënyrë uniforme, jeni në rrezik më të lartë për sëmundje të ndryshme. Ky është rezultati i një meta-analize të 39 studimeve, të publikuara në Journal of Nutrition. Shkencëtarët kanë zbuluar se njerëzit që hanë të njëjtën gjë çdo ditë janë më të rrezikuar nga obeziteti jo i shëndetshëm, diabeti i tipit 2, presioni i lartë i gjakut dhe sëmundje të tjera kardiovaskulare.

2. Ju e privoni trupin tuaj nga lëndë ushqyese të rëndësishme

Super ushqim apo jo, asnjë ushqim nuk përmban të gjitha lëndët ushqyese thelbësore që na duhen për shëndetin tonë. Pra, nëse hani të njëjtën gjë çdo ditë, trupit tuaj do t’i mungojnë vitaminat, mineralet dhe të ngjashme. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të sigurohet diversiteti në meny.

3. Florës së zorrëve i mungojnë bakteret e mira

Flora jonë e zorrëve gjithashtu dëshiron diversitet. Duhet të prodhojë mjaft baktere të mira të zorrëve. Ne shpesh nënvlerësojmë se sa të rëndësishme janë zorrët tona për shëndetin: 70% e sistemit imunitar ndodhet aty dhe ndodhin shumë procese të rëndësishme detoksifikimi.

4. Jetëgjatësia mund të reduktohet

Një studim zbuloi se gratë që hanë ushqime më të larmishme dhe më të shëndetshme jetojnë më gjatë se ato që hanë të njëjtat ushqime çdo ditë. Sa të ndryshme janë preferencat tuaja të menysë ndikon gjithashtu në jetëgjatësinë tuaj.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com