Lart

Disa forma për të zvogëluar konsumimin e kripës

Konsumimi i tepërt i kripës nuk është aspak i mirë për shëndetin tuaj.

Konsumimi i tepërt i kripës mund të kontribuojë në presionin e lartë të gjakut, i cili lidhet me problemesi dështimi i zemrës dhe sulmi në zemër, problemet e veshkave dhe osteoporoza.

Ndaj, më poshtë ua sjellim pesë mënyra për të zvogëluar marrjen e kripës:

  1. Drithërat e mëngjesit

Ne as nuk jemi të vetëdijshëm se janë buka dhe produktet e furrës ato që sjellin një sasi të madhe kripe në trup. Disa produkte buke përmbajnë pothuajse pesë gramë kripë, e cila pothuajse i plotësonte nevojat tona të përditshme. Në vend të gjevrekëve dhe pastave, zgjidhni disa lloje drithërash në kombinim me qumësht gjysmë yndyror për mëngjes.

  1. Kini kujdes se çfarë lloj ushqimesh zgjidhni

Në vjeshtë dhe dimër, na pëlqen të zgjedhim relaksimin e mbrëmjes me filma ose seritë tona të preferuara, dhe ushqimet e kripura janë një pjesë e domosdoshme. Në vend të kokoshkave të gatshme, piqni kokoshka me një sasi të kufizuar kripe ose edhe pa kripë, dhe në vend të kikirikëve të pjekur, zgjidhni kikirikë në guaskë.

  1. Zëvendësoni me erëza të tjera

Për të zvogëluar përdorimin e kripës në përgatitjen e vakteve, erëzat mund të jenë një ndihmë e madhe. Në vend të kripës, jepini mundësinë erëzave të tjera, eksperimentoni me rozmarinë, borzilok, qepë, piper ose piper të bluar.

  1. Mësoni të kontrolloni marrjen e kripës

Ne mund të zvogëlojmë marrjen tonë të kripës nëse ndërgjegjësohemi se cilat ushqime përmbajnë kripë. Ne mund të shmangim kripën “e fshehur” nëse e bëjmë zakon të lexojmë përmbajtjen dhe t’i kushtojmë vëmendje përmbajtjes së kripës.

  1. Zgjidhni produkte me përmbajtje më të ulët kripe

Sasinë më të madhe të kripës, më shumë se 75 për qind, e marrim përmes ushqimit, prandaj është e nevojshme të zgjedhim produktet që thuhet qartë që përmbajnë një pjesë më të vogël të kripës.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com