Lart

Hurmat E Arabisë: Nëntë Llojet Më Të Shëndetshme

Në të vërtetë, hurmat e Arabisë është një term që përfshin me dhjetëra varietete frutash që janë të shëndetshme.

Në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, dyqane të ndryshme kanë lloje të ndryshme të hurmave të arabisë.

Hurmat Ajwa

Këto njihen si ‘Mbretëresha e Hurmave’ sepse besohet të kenë qenë të preferuarat e Profetit Muhamed të fesë Islame. Ato janë të buta dhe më të thata.

Këto hurma njihen për aftësinë që kanë në forcimin e imunitetit.

Hurmat Medjool

Ky frut rritet në vende me klimë të nxehtë e të thatë siç është Lindja e Mesme, Afrika dhe Kalifornia. Ato nuk përmbajnë sheqer dhe janë ideale për pacientët diabetikë. Këto hurma janë të pasura me vitamin, minerale dhe energji.

Hurmat Kalmi

Këto fruta e kanë origjinën nga Omani. Janë fruta të zeza, të vogla me formë cilindrike. Ato janë të pasura me kalium dhe parandalojnë diarenë.

Hurmat Mabroom

Këto hurma njihen si fruta të cilësisë së parë. Janë natyralisht të pasur me minerale dhe antioksidantë. Janë të ëmbla dhe përtypen me lehtësi.

Hurmat Ambera

Këto hurma mbajnë vulën e cilësisë më absolute të frutave të thata. Ato vijnë nga Medina, në Arabinë Saudite. Janë të mëdhaja në përmasa dhe kanë aftësi të përmirësojnë shërimin natyral të organizmit.

Hurmat Khudri

Kanë formë cilindrike dhe gjenden në përmasa mesatare ose të mëdha. Kanë ngjyrë kafe me nuance të kuqe dhe të japin energji të menjëhershme që në kafshatën e parë.

Hurmat Zahidi

Janë hurmat më të shijshme të Iranit. Kanë një ngjyrë të çelët të verdhë dhe formë rrumbullake. Këto hurma përmbajnë sasi të larta të vitaminave A, B, C dhe minerale që përmirësojnë qarkullimin e gjakut.

Hurmat Safawi

Vijnë nga Arabia Saudite dhe janë të ëmbla e të mëdha. Këto hurma përdoren kryesisht për të trajtuar aneminë dhe intoksikimin.

Hurmat Sukarri

Edhe ky varietet vjen nga Arabia Saudite. Janë tejet të ëmbla dhe të qullëta. Ato të japing një dozë të menjëhershme energjie.

 

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com