Lart

Murrizi, Frut që ju Forcon Zemrën

Murrizi konsiderohet fruti ndër më shëruese në botë. Ajo stimulon qarkullimin e gjakut, forcon zemrën dhe rekomandohet pas sulmeve kardiake, sepse shton qarkullimin e gjakut.

Gjithashtu murrizi ndihmon në rastet e lodhjes, problemet me gjumin dhe në mungesën e energjisë.

Fruti i murrizit është përdorur gjithmonë si ilaç në mjekësi. Vetitë e tij janë të panumërta dhe mund ta përfshini shumë thjesht në dietën tuaj. Tradicionalisht është përdorur për të trajtuar sëmundje të tjera si hipertensionin dhe sëmundjet kardiake.

Një ndër frutat më të njohura të cilat përdoren posaçërisht për zemër pa dyshim është murrizi.

Frutat mund të thahen, priten dhe të hahen në mëngjes me drithërat e preferuara. Për ata që i duan të freskëta, ato mund të zihen me sheqer, pastaj mund të bëhen si reçel ose marmelatë.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com