Lart

Hani më shumë nga ky frut popullor për të shëruar zorrët dhe ulur kolesterolin

Ka shumë mundësi që mendoni se fruti ka disa përfitime të përgjithshme shëndetësore, por rrallë keni dëgjuar më shumë.

Studimi, i publikuar në revistën shkencore Nutrients, shqyrtoi se çfarë mund të ofrojë rrushi kur bëhet fjalë për përfitimet shëndetësore.

Studiuesit fillimisht u kërkuan pjesëmarrësve të hanin një dietë me pak polifenole për katër javë për të vlerësuar më mirë përfitimet e frutave. Polifenolet janë komponime që gjenden përgjithësisht në ushqimet me bazë bimore që ndihmojnë në trajtimin e një sërë problemesh shëndetësore si diabeti. Pasi kaluan katër javët, pjesëmarrësit u udhëzuan të hanin 46 gram pluhur rrushi në ditë, që është afërsisht një filxhan e gjysmë me rrush.

Në fund të studimit, studiuesit zbuluan se mikrobet e zorrëve të pjesëmarrësve kishin ndryshuar – dhe kolesteroli i tyre ishte më i ulët.

“Ne zbuluam se rrushi ka një efekt të dobishëm në bakteret e zorrëve, gjë që është një lajm i mirë, pasi një zorrë e shëndetshme është kritike për shëndetin e mirë”, tha autori i studimit Dr. Zhaoping Li. “Ky studim thellon njohuritë tona dhe zgjeron gamën e përfitimeve shëndetësore për rrushin, edhe pse studimi përforcon përfitimet shëndetësore të zemrës nga rrushi duke sjell kolesterol më të ulët”.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com