Lart

Konsumimi i avokadove ju zgjat jetën

Avokadot kanë vitaminën E, K dhe B6, janë të mbushura me fibra, përmbajnë më shumë kalium sesa bananet dhe ju ndihmojnë ta luftoni urinë.

Përveç këtyre përfitimeve shëndetësore, avokadot, sipas hulumtuesve nga Harvardi, ju zgjasin jetën deri në 25%.

Shkencëtarët kishin analizuar të dhënat e 93,000 meshkujve dhe grave, si dhe i kishin analizuar informacionet e 22 vjetëve hulumtime.

Në fund, shkencëtarët kishin treguar se ata të cilët ushqehen me yndyra të bazuara në bimë, si vaji i ullirit dhe arrat, kanë deri në 16% rrezik më të vogël për vdekje të parakohshme.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com