Lart

Përfitimet nga një regjim i shëndetshëm ushqimor

Humbja e peshës nuk është e lehtë për shumë njerëz.

Stresi, dieta, stërvitja dhe kushtet e lidhura me shëndetin mund të ndikojnë në peshën tonë dhe aftësinë tonë për të humbur kilet e tepërta.

Mbi dy të tretat e të rriturve australianë kanë obezitet ose janë mbipeshë, sipas Institutit Australian të Shëndetit dhe Mirëqenies – dhe ky numër po rritet.

Lajm i mirë është se ka shumë përfitime shëndetësore për humbjen e peshës, duke përfshirë një rrezik të pakët ndaj sëmundjeve, dhe cilësi më të mirë të jetës.

Ne ju sjellim tri përfitime shëndetësore që merrni nga humbja e peshës:

Cilësi më të mirë jetese

Duke pasur mbipeshë mund të ndikojë negativisht në vetëbesim dhe fizikisht, duke mbajtur peshë të tepërt shton presion shtesë në organet e trupit – zemra jonë duhet të punojë më shumë për të pompuar gjakun dhe oksigjenin rreth trupit tonë, mushkëritë tona duhet të punojnë më shumë për të marrë frymë, dhe kur të hamë, sistemi ynë i tretjes duhet të punojë më shumë për të tretur ushqimet.

Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve që lidhen me peshën

Pesha e tepërt e trupit është faktori kryesor i rrezikut për sëmundjen kardiovaskulare, diabetin e tipit 2, disa gjendje të lidhura me muskujt, sipas Institutit Australian të Shëndetit dhe Mirëqenies. Megjithatë, faktorët e jetesës si një dietë e shëndetshme (heqja e ushqimeve të përpunuara dhe të larta të yndyrës), stërvitja dhe humbja e peshës mund të ndihmojnë në reduktimin e rrezikut në mënyrë të jashtëzakonshme.

Në fakt, studimet tregojnë se miratimi i një jetese të shëndetshme mund të ndihmojë në parandalimin ose vonimin e fillimit të diabetit të tipit 2, dhe në disa njerëz, ndryshimet e stilit të jetesës kanë ndryshuar simptomat dhe i kanë përmirësuar.

Rritja e faktorit të lumturisë

Studimet tregojnë se mbipesha mund të ndikojë negativisht në vetëvlerësim, dhe anasjelltas duke qenë një peshë e shëndetshme mund të rritet vetëbesimin. Por ka edhe një faktor tjetër që mund të ndikojë edhe tek faktori ynë i lumturisë. Hormonet tona. Duke qenë mbipeshë mund të keni një çekuilibër hormonal.

Mbajtja e hormoneve tona në ekuilibër është e rëndësishme sepse ato rregullojnë një sërë funksionesh, nga oreksi ynë në ciklin tonë menstrual.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com