Lart

Nuk ka asgjë që nuk shëron: Brokoli pastron trupin

Një dietë që përbëhet kryesisht nga ushqime të kultivuara në mënyrë organike është një nga mënyrat më të mira për të parandaluar sëmundjet, dhe mikrobet mund të ofrojnë disa nga nivelet më të larta të vlerave ushqyese.

Brokoli është ushqim nga kultivimi i të cilit të gjithë mund të kenë përfitime të mëdha. Shtimi i tij në dietën tuaj ka një efekt shumë pozitiv në shëndetin afatgjatë dhe rritja e tij nuk do t’ju kushtojë shumë – mund t’i rritni lehtësisht në shtëpi.

Hulumtimet kanë treguar se brokoli ka aftësinë të parandalojnë problemet shëndetësore.

Efektet shëndetësore të brokolit

Brokoli, dhe aq më tepër fidanët e tij, shoqërohen me një listë mjaft mbresëlënëse të përfitimeve shëndetësore. Hulumtimet kanë treguar se si brokoli mund të parandalojë hipertensionin, osteoartritin, kancerin, sëmundjet e zemrës, alergjitë, diabetin, ulcerat e shkaktuara nga Helicobacter pylori, dëmtimin e lëkurës të shkaktuar nga rrezatimi UV dhe më shumë.

Ai mund të ndihmojnë gjithashtu në luftimin e ndotësve që thithim nga mjedisi.

Disa nga studimet e fundit sugjerojnë se filizat e brokolit mund të ndihmojnë në detoksifikimin nga substancat toksike, sepse ato janë një burim i shkëlqyer i glukorafaninës, e cila prodhon sulforafan kur përtypet ose gëlltitet. Komponimi përshpejton aftësinë e trupit për të detoksifikuar trupin nga ndotës të ndryshëm, theksojnë shkencëtarët.

Filizat e brokolit janë shumë më të fuqishëm se brokoli i plotë, dhe gjithashtu ju lejojnë të hani shumë më pak. Për shembull, filizat e brokolit që janë 3 ditë të vjetra është treguar se përmbajnë 10 deri në 100 herë më shumë glukorafaninë sesa brokoli i pjekur.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com