Lart

S’i t’i bindni fëmijët të hanë më shumë brokoli

Brokoli është një nga ushqimet më të shëndetshme për njeriun dhe çdo i rritur e kupton këtë mjaft mirë.

Kur vjen puna te fëmijët, pavarësisht se e mësojnë me këngë e tregime që brokoli është i mirë, ata shtrembërojnë fytyrën kur u shërbehet kjo perime.

S’i t’i bindni fëmijët të hanë më shumë brokoli

Ekspertët rekomandojnë që nënat të mësojnë e ta gatuajnë brokolin në mënyrën e duhur.

Brokoli duhet trajtuar me kujdes që të jetë i ngrënshëm për të vegjlit.

Ai duhet zier jo më shumë se 6 apo 7 minuta ose duhet gatuar në avull.

Duhet spërkatur me lëng të freskët limoni dhe vaj ulliri.

Mënyra të tjera shërbimit të kësaj perimeje janë kavërdisja e shpejtë ose pjekja me vaj ulliri.

Për ta bërë brokolin më të ngrënshëm, ju mund ta kavërdisni me pak gjalpë dhe ta kriposni lehtë.

Brokolin mund ta prisni në tufëza të vogla dhe ta gatuani me perime të tjera siç është lulelakra apo karota.

Fëmijëve u pëlqejnë kombinimet e ndryshme, të vazhdueshme por jo të përsëritura. Ajo që është e rëndësishme sipas ekspertëve është që fëmijët të kenë perime në pjatë çdo ditë.

Brokoli mund t’i argëtojë fëmijët

Atë mund ta servirni me pure patate ose patate të pjekur dhe të ndizni imagjinatën e fëmijës, duke e përfytyruar pataten si shtëpizë e tufat e brokolit si pemë të vogla.

E rëndësishme është që fëmija, veçanërisht në darkë, nuk duhet ushqyer me forcë.

Ekspertët dhe pediatrët thonë që fëmijët duhet ta kenë pjatën me ushqim përpara por mos të kërcënohen, vihen nën presion apo intimidohen për ngrënien e ushqimit.

Nëse nuk dëshiron ta hajë, fëmija nuk do të heqë dorë nga e vetja. Këtu futet në lojë ryshfeti që është një teknikë të cilën duhet ta ruani në fund të përpjekjeve tuaja.

Ju mund t’i premtoni fëmijëve se nëse mbarojnë pjatën, ata do të mund të shijojnë diçka që u pëlqen me të vërtetë siç është çokollata apo patatinat.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com