Lart

Pse akoma ndiheni të dehidratuar pasi keni pirë ujë gjithë ditën

Të gjithë e dimë tani që ekzistojnë disa elementë kryesorë për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme, si ngrënia e një diete të ekuilibruar, ushtrimet fizike, gjumi i mjaftueshëm dhe natyrisht pirja e ujit.

Por a jeni ndjerë ndonjëherë sikur ishit ende të dehidratuar pa marrë parasysh sa ujë konsumuat gjatë gjithë ditës?

Nuk është gjithçka në mendjen tuaj; ka një arsye shkencore pse uji ndonjëherë ndihet më pak hidratues.

Dana Cohen, e cila përqendrohet në mjekësinë integruese, kohët e fundit tha se shpesh kur njerëzit janë duke pirë shumë ujë, zakonisht nuk mendojnë për një proces që ajo i referohet si “rimineralizues”.

Disa njerëz mund të përdorin filtra të specializuar të ujit që kullojnë toksina të ashpra dhe kimikate. Sidoqoftë, këta filtra gjithashtu nxjerrin lëndë ushqyese të dobishme, si çdo natrium themelor, i cili tashmë mund të jetë i rrallë në ujë të rregullt të çezmës.

Kur nuk keni natrium të mjaftueshëm në trupin tuaj në proporcion me sasinë e ujit që konsumoni, receptorët e natriumit të trupit tuaj nuk janë në gjendje të tërheqin ato molekula uji në qeliza për t’i ndihmuar ata të funksionojnë siç duhet.

Dhe nëse keni shumë ujë që qarkullon nëpër trupin tuaj, mund të keni të bëni me diçka që quhet dehje nga uji, e cila mund t’ju bëjë të ndiheni të tronditur dhe ndonjëherë edhe të dehidruar. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të zëvendësoni natriumin që po largoni me të gjithë ujin që po pini.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com