Lart

Çfarë duhet ditur përpara se të konsumohen vitaminat çdo ditë

Shumë njerëz marrin çdo ditë suplemente për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm, por a ndihmojnë ato në të vërtetë? Cilat janë anët e rrezikshme dhe cilat suplemente duhet të merren?

Sipas ekspertëve të shëndetit, njerëzit duhet të marrin suplemente sepse ato mund të ndihmojnë në plotësimin e boshllëqeve në regjimin ushqimor.

Shumë njerëz nuk kanë një regjim të ekuilibruar, gjë që mund të shkaktojë mangësi në vitamina dhe minerale. Suplementet mund të ndihmojnë në sigurimin e këtyre lëndëve ushqyese, duke përmirësuar shëndetin e përgjithshëm.

Përveç kësaj, disa suplemente kanë veti anti-inflamatore, të cilat mund të mbrojnë kundër sëmundjeve kronike.

Megjithatë duhet ditur se suplementet nuk duhet të merren si zëvendësues për vaktet. Sepse kështu mund të humbin shumë lëndë të rëndësishme ushqyese.

Para se të merrni një suplement shëndetësor, duhet ditur disa pika kyçe. E para është konsultimi me mjekun përpara se të shtohen ato në regjim.

Së dyti, duhet të merren parasysh qëllimet dhe nevojat shëndetësore, në mënyrë që të gjendet një produkt, i cili mund të përshtatet më së miri.

Është gjithashtu e rëndësishme të zgjidhet një suplement që përmban përbërës natyralë.

Kur merren suplemente dhe vitamina, është thelbësore të dihen se çfarë ndërveprimesh, pozitive dhe negative, mund të ndodhin në trup.

Duhet siguruar gjithmonë që vitaminat dhe suplementet të jenë të një cilësie të lartë.

Pra, nëse trupi është i ndjeshëm ndaj kafeinës ose stimuluesve të ngjashëm, atëherë do të ishte mirë të zgjidhen diçka që përmban më shumë barishte natyrale.

Efektet dhe përfitimet e përdorimit të suplementeve

Suplementet me fruta, perime dhe zarzavate do të sillte një përfitim pasi mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të rënda e madje edhe të vdekje të parakohshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për produktet që përmbajnë sasi të mjaftueshme të të treja kategorive.

Suplementet për shëndetin e sistemit tretës

Mikrobioma e zorrëve përmban miliona neurone që ndërveprojnë me pjesë të tjera të trupit përtej traktit tretës. Kjo do të thotë se marrja e një suplementi mund të ketë efekte befasuese në përmirësimin e shëndetit mendor dhe jo vetëm.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com