Lart

Parandalimi i sulmit në zemër e në tru: Ul kolesterolin vetëm një herë në ditë

Ushqimet me shumë yndyrë nuk janë gjëja e parë që ju vjen në mendje kur mendoni për shëndetin e zemrës dhe mbajtjen nën kontroll të kolesterolit.

Disa ushqime të pasura me yndyrë janë të mbushura me kolesterol, por jo të gjitha janë të dëmshme për sistemin kardiovaskular. Në fakt, ka fruta që janë çuditërisht të dobishme për njerëzit që po luftojnë me kolesterolin e lartë.

Është një avokado.

Avokadot janë të pasura me yndyra, por ato që janë të mira për ne – të pangopura dhe të pangopura. Është i domosdoshëm në çdo dietë të shëndetshme.

Vetëm një avokado në ditë mund të ndihmojë me kolesterolin e lartë

Si është treguar se avokado është një suplement ushqimor i dobishëm për njerëzit me kolesterol të lartë? Studiuesit nga Universiteti i Pensilvanisë kryen një studim të kontrolluar në të cilin 45 pjesëmarrës të rritur, të gjithë të diagnostikuar klinikisht me mbipeshë, bënë një sërë ndryshimesh diete.

Ata provuan tre dieta të ndryshme – një dietë me pak yndyrë, një dietë me yndyrë të moderuar dhe një dietë me yndyrë të moderuar që përfshinte një avokado në ditë.

Studiuesit më pas vunë re ndryshimet që u ndodhën pjesëmarrësve.

Në fund të studimit, pjesëmarrësit që ndoqën një dietë që përfshinte një avokado në ditë kishin ulur ndjeshëm nivelet e kolesterolit LDL (të keq). Përveç kësaj, ata kishin nivele më të larta të luteinës, një antioksidues që luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e syve.

Pse avokado ka një efekt kaq pozitiv?

Studiuesit arritën në përfundimin se avokadot nuk janë një ushqim mirënjohës për kolesterolin e lartë vetëm për shkak të yndyrave të pangopura, por edhe për shkak të përbërjeve bioaktive.

Ky nuk është studimi i parë që sugjeron se ka ndonjë gjë në avokado që ndikon në kolesterolin LDL. Hulumtimet e mëparshme kanë treguar gjithashtu se kjo frutë e gjelbër Mund të ulë nivelin e tij të përgjithshëm, gjë që ndikon në shëndet më të mirë.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com