Lart

Ushqimet që dëmtojnë dhëmbët

Gjëja e parë që vërejmë te një njeri kur flasim janë dhëmbët. Të kesh dhëmbë të bukur dhe të bardhë është perfekte dhe do shumë punë që ti mbash.

Shumë njerëz ndjekin rrugë të ndryshme për të arritur këtë si për shembull duke shkuar rregullisht te dentisti apo duke refuzuar disa lloje të caktuara ushqimesh.

Stomatologët këshillojnë se duhet të tregoni kujdes me ushqimin nëse doni një buzëqeshje të bukur pasi janë disa ushqime që ndikojnë në shëndetin ose ngjyrën e dhëmbëve edhe pse mund të duken të sigurta për t’i konsumuar.

Domatet

Domatet përmbajnë acid njësoj sikurse pemët citrike. Ky acid i dëmton dhëmbët dhe e rrit ndjeshmërinë dentale.

Boronicat

Boronicat nuk ndikojnë negativisht në shëndetin e dhëmbëve, por i ngjyrosin dhëmbët me ngjyrë të kaltër. Stomatologët këshillojnë të mos i konsumoni shpesh boronicat dhe në këtë mënyrë do të shmangni ngjyrimin e tyre. Personat që i konsumojnë shpesh boronicat kanë dhëmbë të verdhë.

Vera e bardhë

Vera e bardhë ndikon drejtpërdrejt në smaltin e dhëmbëve.

Vera e kuqe 

Ndryshe nga vera e bardhë, vera e kuqe nuk ndikon negativisht në shëndetin e dhëmbëve, por në ngjyrën e bardhë.

Shpërndaj
Nutricione - Probleme.me

Në Probleme.me mund të mësoni si të bëni zgjedhje të mençura për të shmangur glutenin dhe të ushqyerit shëndetshëm. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në nutricione@rilinde21.sg-host.com