Lart

Ushqimet me HISTAMINË

Keni shumë alergji? Ju mund të dëshironi të futeni në listën e ushqimeve me përmbajtje të lartë histamine.

Çfarë është histamina? Është kimikati në trupin tuaj që lirohet kur keni një përgjigje alergjike ndaj diçkaje – mendoni për lotim të syve, lëkurë të kruar. urtikarie, ënjtje, madje edhe anafilaksi, dhe nganjëherë diarre dhe intolerancë të tjera të zorrëve. Alergjitë ekzistojnë në një spektër të gjerë – dhe për shumë njerëz që vuajnë nga shumë alergji, provimi i heqjes së disa ushqimeve me përmbajtje të lartë histamine mund të sigurojë një lehtësim.

Ushqimet me Histaminë të lartë janë:

– Limoni

– Spinaqi

– Domatet

– Lyleshtrydhet

– Portokalli

– Çokollada

– Mish Delli

– Patëlxhan

Këto ushqime ose kontribuojnë drejtpërdrejt ose nxisin lirimin e histaminës në trup – dhe njerëzit me shumë alergji zakonisht kanë nivele mjaft të larta të histaminës lundruese, kështu që ndonjëherë zbuloj se heqja e disa prej këtyre ushqimeve mund të bëjë një ndryshim të madh.

 

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com