Lart

Diabeti: Shenja paralajmëruese ‘më pak e njohur’ në pjesën e këmbëve

Sheqeri i lartë në gjak, i njohur gjithashtu si hiperglicemia, është vendi ku qëndron rreziku i diabetit.

Glukoza e lartë kronike e gjakut mund të dëmtojë nervat, duke krijuar skenën për neuropatinë diabetike, e cila nga ana tjetër mund të çojë në amputim. Një ndjesi më pak e njohur në pjesën e poshtme të këmbëve mund të sinjalizojë se nivelet e sheqerit janë të larta.

Në fazat e tij të avancuara, diabeti mund të shfaqet në shumë mënyra, por ndërlikimet shpesh përqendrohen në këmbë dhe shputa. Kjo është për shkak se dëmtimi i lidhur me diabetin shpesh prek nervat që ndjejnë prekjen dhe dhimbjen, si ato në këmbë.

Sipas Joint Chiropractic, kruajtja e këmbëve dhe shputave mund të jetë një ankesë e zakonshme në mesin e diabetikëve që mund të rezultojë nga nivelet periodike të larta të sheqerit në gjak.

Ndërsa disa raste janë të lehta, të tjerat mund të jenë të rënda. “Një kruarje e përsëritur, dërrmuese në duart, këmbët dhe pjesën e poshtme të këmbëve është një tjetër simptomë më pak e njohur e diabetit”, shpjegon trupi shëndetësor.

“Nivelet e larta të sheqerit në gjak zvogëlojnë qarkullimin e gjakut në gjymtyrët tuaja, gjë që i bën ato të kenë kruarje dhe tharje. Nëse përdorni rregullisht losion hidratues dhe kruajtja nuk përmirësohet, kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak”.

Ka një mori shkaqesh të tjera të mundshme për kruajtjen e tepërt, kështu që diabeti mund të mos jetë domosdoshmërisht në themel të çështjes. Përveç qarkullimit të dobët, Shoqata Amerikane e Diabetit shpjegon se shkaqe të tjera për kruajtjen e tepërt përfshijnë infeksionet dhe lëkurën e thatë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me