Lart

Karota ndihmon në kontrollin e diabetit

Karotat përmbajnë plot antioksidante dhe fitokimikatet, të cilat ndihmojnë në rregullimin e sheqerit në gjak dhe kështu nuk do të keni probleme shëndetësore.

Rreth një e katërta e karbohidrateve në karota është sheqeri, por sasia e karbohidrateve është relativisht e vogël.

Sipas Harvard Health, indeksi glicemik i karotave është 39.

Që do të thotë ndikimi në sheqerin në gjak është mjaft i ulët.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com