Lart

A mund të sëmureni dy herë nga lija?

Lija mund të prekë këdo, por më së shumti vërehet te fëmijët e vegjël.

Për shumicën e njerëzve, veçanërisht kur janë të rinj, është relativisht i padëmshëm dhe zakonisht përmirësohet brenda një deri në dy javë.

Lija është një sëmundje virale, që shkakton një skuqje të madhe, kruarje dhe njolla në të gjithë trupin.

Zakonisht është një sëmundje e lehtë dhe fëmijët shpesh vuajnë nga ajo në fëmijërinë e hershme, shkruan The Sun.

Pasi një person ka kapërcyer linë, ai do të ketë imunitet ndaj saj për pjesën tjetër të jetës së tij.

Kjo është arsyeja pse në përgjithësi është më mirë ta kaloni këtë në fëmijëri, pasi është kryesisht më i butë dhe çon në imunitet të përjetshëm.

Pra, është jashtëzakonisht e rrallë, por e mundur, që të infektoheni dy herë.

Lija shkaktohet nga virusi herpes dhe përhapet nga teshtitjet, kollitja dhe kontakti i ngushtë me personat e infektuar.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com