Lart

Kanceri i pankreasit – simptoma për t’u dalluar kur shtriheni horizontalisht

Kanceri i pankreasit ka një sërë simptomash. Më të zakonshmet, sipas NHS, janë të bardhët e syve ose lëkura që zverdhen.

Pacientët mund të kenë gjithashtu kruarje të lëkurës, urinë më të errët dhe jashtëqitje më të zbehtë se zakonisht. Për më tepër, disa pacientë mund të përjetojnë një humbje të oreksit ose të humbin peshë pa u përpjekur.Siç u përmend, një simptomë e kancerit të pankreasit mund të jetë e pranishme në shpinën tuaj. Pacientët mund të ndjejnë dhimbje në pjesën e sipërme të barkut ose në shpinë.

Kjo dhimbje mund të përkeqësohet kur ata janë të shtrirë, kur hanë ose ndihen më mirë kur përkulen përpara. Përveç dhimbjes në shpinë, njerëzit që vuajnë me simptoma të kancerit të pankreasit përjetojnë ndjesi të ndjenjës së lodhjes ose mungesës së energjisë.

Një temperaturë e lartë përjetohet gjithashtu së bashku me ndjenjën e nxehtësisë ose të dridhura. Diarreja, kapsllëku dhe ndryshime të tjera në jashtëqitje mund të jenë simptoma të kancerit të pankreasit, thotë NHS.

Ndërsa këto simptoma mund të duken mjaft të zakonshme për një gjendje kaq serioze, NHS thotë “nëse keni një gjendje tjetër si sindroma e zorrës së irrituar, mund të keni simptoma të tilla rregullisht”.

Sidoqoftë, rekomandohet që të shkoni te mjeku juaj i përgjithshëm nëse simptomat tuaja përkeqësohen ose vazhdojnë të qëndrojnë të njëjta.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com