Lart

Ky ilaç mund të ndihmojë në trajtimin e kancerit agresiv të gjirit

Jo të gjithë kanceret e gjirit i përgjigjen mirë imunoterapisë.

Aspirina mund të ndihmojë në luftimin e kancerit agresiv të gjirit duke i bërë tumoret e vështira për t’u trajtuar të përgjigjen më shumë ndaj ilaçeve kundër kancerit, thonë mjekët. Një ekip në Fondacionin Christie NHS Trust, në Manchester, po fillon një provë me pacientë me kancer të gjirit triplo negativ. Ata dyshojnë se janë vetitë anti-inflamatore të aspirinës dhe jo efekti i saj analgjezik që jep nxitjen. Studimet e kafshëve tashmë kanë treguar rezultate inkurajuese.

Ekzistojnë disa prova që aspirina mund të ndihmojë në parandalimin e disa llojeve të tjera të kancerit dhe të zvogëlojë rrezikun e përhapjes së tij. Por është shumë herët për ta rekomanduar që njerëzit të fillojnë ta marrin atë. Nevojiten më shumë kërkime.

Drejtuesja e provës së financuar nga një program kërkimor i drejtuar nga bamirësia Breast Cancer Now, Dr Anne Armstrong, tha:

“Jo të gjithë kanceret e gjirit i përgjigjen mirë imunoterapisë. Prova e përdorimit të një ilaçi si aspirina është emocionuese, sepse është aq e disponueshme dhe e lirë për t’u prodhuar. Shpresojmë që prova jonë të tregojë se, kur kombinohet me imunoterapi, aspirina mund të rrisë efektet e saj dhe mund të sigurojë përfundimisht një mënyrë të re të sigurt për të trajtuar kancerin e gjirit.”
Studiuesja Rebecca Lee tha se gjetjet e tyre laboratorike sugjeruan se aspirina mund të bëjë disa lloje të imunoterapisë më efektive, duke parandaluar kancerin të prodhojë substanca që dobësojnë përgjigjen imune.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com