Lart

Simptomat e kancerit të vezoreve – Shenja delikate në shpinën tuaj që tregon ‘qelizat e kancerit’

Ka rreth 7,500 raste të reja të kancerit të vezoreve në Mbretërinë e Bashkuar çdo vit sipas Cancer Research

UK.Klinika Mayo thotë: “Kur kanceri i vezoreve  zhvillohet për herë të parë, ai mund të mos shkaktojë simptoma të dukshme. Kur shfaqen simptoma të kancerit të vezoreve, ato zakonisht i atribuohen problemeve të tjera, më të zakonshme”.

Thuhet se shenjat dhe simptomat e kancerit të vezoreve mund të përfshijnë dhimbjen e shpinës. Klinika Mayo shpjegon se mjekët e dinë se kanceri i vezoreve fillon kur qelizat brenda ose afër vezoreve zhvillojnë ndryshime në ADN-në e tyre.

Ajo shpjegon: “Ndryshimet u tregojnë qelizave të rriten dhe të shumohen shpejt, duke krijuar një masë (tumore) qelizash kanceroze”.

Kanceri i vezoreve është një nga llojet më të zakonshme të kancerit tek gratë. Nevoja për të urinuar më urgjentisht ose më shpesh se zakonisht, është një shenjë e mundshme e kancerit të vezoreve, sipas Target Ovarian Cancer.

Fryrje e vazhdueshme, ndjesia e ngopur shpejt, humbja e oreksit dhe dhimbja e legenit ose barkut janë gjithashtu shenja që duhen ditur. Herë pas here mund të ketë simptoma të tjera. Këto përfshijnë ndryshime në zakonet e zorrëve të tilla si diarre ose kapsllëk, si dhe ndjesi shumë të lodhur.

Disa njerëz do të përjetojnë humbje të shpjeguar në peshë, e cila gjithashtu lidhet me kancerin e vezoreve.

“Çdo gjakderdhje pas menopauzës duhet gjithmonë të hetohet nga një mjek i përgjithshëm”, shton faqja e Target Ovarian Cancer. Kanceri i vezoreve prek kryesisht gratë që kanë kaluar në menopauzë, por mund të prekë edhe gratë më të reja.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com