Lart

Shenjat e hershme që paralajmërojnë se mund të keni një sulm në tru

Bilanci – Një person që ka një goditje në tru shpesh fillon të ankohet për probleme të paqarta si humbja e ekuilibrit ose marramendja ose rëndimi i kokës Ata priren të mbahen për diçka ose të ulen.

Problemet me sytë – Një person mund të ankohet se shikimi i tij/saj është i paqartë. Në këtë pikë ata mund të fajësojnë diçka si ecja në diell ose nuk keni ujë të mjaftueshëm gjatë ditës. Kjo është koha kur duhet të filloni t’i kushtoni më shumë vëmendje këtyre shenjave.

Varje e fytyrës – Personi që vuan nga goditja do të duket sikur gjysma e fytyrës (veçanërisht gjysma e poshtme e njërës anë të fytyrës) është e varur. Kur ata flasin, do të duket sikur njëra anë e fytyrës nuk shpreh asnjë shprehje. Ajo që po ndodh është se një pjesë e fytyra nuk shpreh asnjë shprehje, pjesa tjetër duket sikur lëviz më shumë se zakonisht, duke shkaktuar një shprehje të përdredhur.

Dobësi krahu – Ar Dobësia m nuk është aq e dukshme sa mund të duket. Një person që ka një goditje në tru nuk do ta kuptojë atë pasi dobësia zvarritet derisa objektet të bien nga dora. Në shumicën e rasteve, pacienti bie nga karrigia në anën që është prekur. Kjo ndodh sepse edhe muskujt e trungut janë të paralizuar dhe nuk mund të mbajnë peshën e trupit.

Të folurit – Një person që vuan nga një goditje (veçanërisht nëse goditja është në anën e majtë të trurit) do të shfaqë probleme të të folurit. Shpesh, kjo është gjëja e parë që vihet re nëse pacienti flet me dikë përpara. Pacienti mund të bëhet i heshtur, i zbrazët, i hutuar. Një fjalë mund të vazhdojë të përsëritet, ose fjalimi mund të bëhet i paqartë apo edhe i parëndësishëm.

Një tronditje është një ngjarje e papritur, që ndryshon jetën. Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë se nuk është vetëm jeta e pacientit që ka ndryshuar, por edhe jeta e kujdestarëve të pacientit. Kujdesi në shtëpi për një pacient me goditje në tru është një nga sfidat më të mëdha që çdo familje duhet të përballet.

Goditja në tru, nëse zbulohet dhe sillet shpejt në një institucion neuroshkencash të aftë dhe reaguese, ajo jo vetëm që është e kontrollueshme, por edhe e shërueshme në shumë raste.

Goditja në tru mund t’i ndodhë kujtdo, kudo dhe njohuritë tuaja për këto shenja mund të jenë ndryshimi midis jetës dhe vdekjes. personi përballë jush.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com