Lart

Tromboza e venave të thella: Gjashtë shenja paralajmëruese

Tromboza e venave të thella është një gjendje kërcënuese për jetën që ndodh kur një mpiksje gjaku formohet thellë brenda trupit.

Sido që të jetë, është një problem serioz dhe mund të kthehet lehtësisht në një urgjencë mjekësore – kështu që për cilat shenja duhet të keni kujdes. Klinika Mayo dhe NHS kanë zbuluar shenjat kryesore.Tromboza e venave të thella, e njohur gjithashtu si DVT, është një mpiksje gjaku në një nga venat tuaja të thella ose në këmbë, legen, krahë ose bark.

Nëse mpiksja e gjakut është e madhe dhe kryesisht ose tërësisht bllokon venat tuaja, mund të keni simptomat e mëposhtme në këmbë:

Dhimbje pulsuese ose ngërçe në njërën këmbë (rrallë të dyja këmbët), zakonisht në pulpë ose kofshë,

Ënjtje në njërën këmbë (rrallë të dyja këmbët),

Lëkurë të ngrohtë rreth zonës së dhimbshme,

Lëkurë e kuqe ose e errët rreth zonës së dhimbshme,

Venat e fryra që janë të forta ose të lënduara kur i prekni,

Dhimbje dhe ndjeshmëri, zakonisht në pjesën e brendshme të kofshës.

Ju duhet të vizitoni mjekun tuaj urgjentisht nëse jeni duke përjetuar ndonjë nga simptomat e frikshme të DVT.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com