Lart

Pse disa persona e tretin ushqimin me vështirësi?

Tretja e ngadaltë dhe e vështirë, e quajtur edhe dispepsi, është një çrregullim shumë i zakonshëm që përfshin procesin e tretjes

Simptomat e para që ju paralajmërojnë për praninë e mundshme të këtij problemi janë: rëndimi i tepërt, shpesh i shoqëruar me ënjtje të barkut dhe përgjumje e pazakontë menjëherë pas vakteve, qoftë edhe të lehta.

Për ata që vuajnë nga ky çrregullim, tretja bëhet një proces shumë i gjatë, i cili mund të zgjasë me orë të tëra. Për më tepër, tretja e ngadaltë përfshin një sërë shqetësimesh jo indiferente, si të përziera, urth, aciditet, lodhje, stomak i fryrë, dhimbje dhe fryrje.

Të kesh zakone të këqija të të ngrënit është një nga shkaqet kryesore të tretjes së ngadaltë. Shkaktarë të tjerë përfshijnë patologji gastrointestinale (të tilla si gastriti ose ulcera), faktorë psikologjikë dhe medikamente.

Pra, le të shohim se cilat janë të gjitha simptomat dhe shkaqet e këtij çrregullimi, si dhe cilat mjete natyrale mund të përdorni për të përmirësuar tretjen tuaj:

a) barku i fryrë

b) të përziera

c) shije të hidhur në gojë

d) përgjumje

Zakonisht, simptomat e tretjes së ngadaltë lehtësohen duke ndjekur hapa të thjeshtë për të përmirësuar stilin tuaj të jetesës.

Tretje e ngadaltë: shkaqet e mundshme

Shkaqet e dispepsisë janë të shumta dhe të lidhura me disa faktorë. Ju mund të vuani nga tretja e ngadaltë për këto arsye: ndryshimet hormonale, në periudha të tilla si shtatzënia, menstruacionet dhe menopauza.

Çrregullime organike ose funksionale nga gastriti, ulcera duodenale, hepatiti, diabeti, sindroma e zorrës së irrituar, gurët në fshikëzën e tëmthit dhe dispepsi funksionale për shkak të mosfunksionimeve të lëvizshmërisë gastrike.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com