Lart

Sëmundjet që fshihen pas dhimbjes së këmbëve në mëngjes

Nëse ju dhembin këmbët në mëngjes, dhe nuk keni bërë punë të rënda fizike apo stërvitje të tepërt një ditë më parë, kjo simptomë mund të tregojë probleme shumë më serioze shëndetësore. Faktorët e jashtëm që shkaktojnë dhimbje në këmbë në mëngjes lidhen me lëndimet, veshjen e këpucëve të parehatshme, shëtitjet e gjata ose thjesht gjumi në një pozicion të vështirë.

Faktorët e brendshëm përfshijnë qarkullimin e dobët, dëmtimin e nervave, inflamacionin dhe infeksionin. Dhimbja në këmbë në mëngjes mund të tregojë:

– Artriti ose artroza – me këto probleme ndjehen dhimbje në këmbë, shputa dhe gishta.
– Lëndimet e ligamenteve të kyçit të këmbës.
– Zgjerimi i venave – ka një ndjenjë të rëndimit dhe dhimbjes në këmbë.
– Osteoporoza – manifestohet me dhimbje në thembra.
– Inflamacion i venave sipërfaqësore – manifestohet me dhimbje pulsuese në muskuj.
– Sëmundjet vaskulare
– Eritromelagjia – sëmundja prek këmbët, duke shkaktuar dhimbje. Prek kryesisht meshkujt e moshës së mesme. Shpesh ndodh në sfondin e hipertensionit dhe marrjes së medikamenteve të caktuara.

Një numër i madh sëmundjesh nuk kanë simptoma në mëngjes, por nëse shfaqen pas një pushimi të natës, kur nyjet dhe muskujt relaksohen, mund të tregojë se gjendja është përkeqësuar.

Shpërndaj
Sëmundje - Probleme.me

Probleme.me prezanton para jush enciklopedinë më të madhe shqiptare për sëmundje. Nëse keni ndonjë sygjerim apo informacion që mendoni se duhet ta mbulojmë na kontaktoni në semundje@rilinde21.sg-host.com