Lart

Pse Ndodhë Mjegullimi i Trurit?

Mjegullimi i trurit nuk është një gjendje mjekësore. Është një term i përdorur për disa simptoma që mund të ndikojnë në aftësinë tuaj për të menduar.

Mund të ndiheni të hutuar ose të çorganizuar ose ta keni të vështirë të përqendroheni dhe të vendosni mendimet tuaja në fjali.

Sindroma e lodhjes kronike

Me këtë gjendje, trupi dhe mendja juaj lodhen për një kohë të gjatë. Mund të ndiheni të hutuar, harraqë dhe të paaftë për t’u përqëndruar.

Stresi dhe Depresioni

Ndodh të mos mbani mend mirë gjërat ose të mos jeni në gjendje të zgjidhni problemet.

Humbjen e energjisë dhe motivimit që shkaktohet nga depresioni, ndikon në trurin tuaj në një mënyrë që shkakton mjegullimin.

Trajtimi për depresionin duhet t’ju ndihmojë të merrni përsëri në rrugën e duhur.

Gjumi

Ju duhet gjumë për të ndihmuar trurin tuaj të funksionojë ashtu siç duhet. Por gjumi i mangët ose i tepërt mund t’ju bëjnë të ndiheni të mjegullt. Flini nga 7 deri në 9 orë. Nëse shkoni në shtrat dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë çdo ditë, ndihmoni shëndetin tuaj.

Shtatëzania

Shumë gra e kanë të vështirë të kujtojnë gjërat gjatë shtatzënisë. Barra mund të ndryshojë trupin tuaj në shumë mënyra, dhe substancat e lëshuara për të mbrojtur dhe ushqyer fëmijën tuaj mund të sjellin probleme në kujtesë.

Skleroza e shumëfishtë

Kjo sëmundje ndikon në sistemin tuaj qendror nervor dhe mund të ndryshojë mënyrën si truri juaj komandon pjesën tjetër të trupit.

Rreth gjysma e njerëzve që preken nga skleroza kanë probleme me kujtesën, vëmendjen, planifikimin ose të folurit.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com